Съдът конституира като частни обвинители пострадалите лица Ж. Ж. и

...
Съдът конституира като частни обвинители пострадалите лица Ж. Ж. и
Коментари Харесай

Дойчин не се призна за виновен за катастрофата, причинила смърт край Карнобат


Съдът конституира като частни обвинители потърпевшите лица Ж. Ж. и Д. Д. (съпруг и наследник на потърпевшата Г. Ж.).

Защитата на подсъдимия сподели в правосъдното съвещание, че има позволени отстранимо и неотстранимо процесуално нарушаване в хода на досъдебното произвеждане.

Съдът откри, че няма учредения за преустановяване или прекъсване на наказателното произвеждане. Искането за назначение на тройна съд.-техническа експертиза е въпрос, който следва да бъде прегледан в съвещание на делото всъщност. Според Окръжен съд - Бургас, от ревюто в обвинителния акт е видно, че датата на гибелта на потърпевшата, както и часа, са упоменати. Това е разказано в обстоятелствената част на обвинителния акт и не е наложително да бъде посочено в диспозитива на обвинителния акт.

Окръжен съд – Бургас одобри, че отбраната е обжалвала постановлението, с което е отхвърлен отказ на наблюдаващия прокурор, само че не е налице процедура, при която това разпореждане да се апелира пред Гл. прокурор.

Делото се насрочи за разглеждане по общия ред. Следващото съвещание е на 18.02.2019 година, когато ще бъдат призовани за чуване 8 очевидци и движимости лица.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР