Varna24.bg. Ще бъде изведен видеосигнал в командния център, зала 37, на

...
Varna24.bg. Ще бъде изведен видеосигнал в командния център, зала 37, на
Коментари Харесай

Опасват центъра на Варна с камери

Varna24.bg . 

Ще бъде изведен видеосигнал в командния център, зала 37, на Община Варна.

Наскоро пък стана ясно, че се чака Община Варна да придобие всички дялове на австрийското сдружение " Ефкон АГ ", с което е в съсобственост във връзка с уличното видеонаблюдение във Варна с сдружението " Варна-Ефкон ". Това разяснява за Varna24.bg  общинският консултант Христо Атанасов, който е акредитиран от Община Варна да води договарянията с австрийското сдружение. 

" Сагата, която стартира през 2007 година се надявам да завърши след идната сесия на Общинския съвет. Като споделям завърши, имам поради Община Варна да добие 100% от собствеността на сдружението. Сделката е на стойност 2600 лв. и няма неточност в това, което чувате. Това е делът на Ефкон АД, който придобива общината. Предния представител беше показал една сметка, беше водил едни диалози за изкупуване отново на техни дялове, само че сумата възлизаше на 600 000, разпределена по разнообразни пера. Нещата се трансформираха, тъй като за мен това беше нереалистично още тогава, коментирал съм го по време на съвещания на съвета. Тогава беше отхвърлено от съвета неговото  предложение. Дойде този мандат и бях определен като представляващ общината в сдружението и към този момент не знам какъв брой са писмата и диалозите с австрийците. Стигнахме до това, защото самата система е морално остаряла, тя би трябвало да бъде сменена, би трябвало да бъде изградено ново видеонаблюдение. Системата не работи и е в тежест и на двамата съдружника. Така стигнахме до това Община Варна да изкупи каузи на австрийската компания. Това ще бъде реалност. Изпратени са всички документи за гласоподаване и предприемане по процедура по изкупуване на дяловете. Надявам се в границите на няколко седмици юристите да подпишат измененията и Община Варна да стане едноличен притежател на системата. ", изясни Христо Атанасов. 

След тези процедури ще бъде предоставено още едно проучване, с цел да се види какво има като наличност и да се изготви етапност във връзка с това какво ще бъде обновено и какво построено отначало. Припомняме, че системата за видеонаблюдение във Варна беше построена през 2007 година и струваше близо 10 млн. лева През 2013 година поддръжката на камeрите беше спряна.

" Имам поради камерите, които са на кръстовищата. Ще бъде разисквано поетапно какво ще бъде подхванато и какво ще коства това. Предстоят договаряния с Министерство на вътрешните работи във връзка с това дали те ще вземат участие и по какъв начин, тъй като те също употребяват тази система. Ще се обясни приходите от кое място ще дойдат. Дали ще са от санкциите от нарушителите и дали те ще бъдат разпределяни сред общината и Министерство на вътрешните работи. Това са неща, които новото управление ще начертае. ", сподели още Христо Иванов. 

Камерите са над 140 и от тях няма настоящи, защото не бяха въведени в употреба, посочи общинският консултант.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР