Varna24.bg. Амбициите на организаторите са съсредоточени в постигането на две цели

...
Varna24.bg. Амбициите на организаторите са съсредоточени в постигането на две цели
Коментари Харесай

ММФ Варненско лято с богата програма и приятни изненади за 93-тото си издание

Varna24.bg . 

" Амбициите на уредниците са съсредоточени в постигането на две цели - да осъществяваме сполучливо фестивал, който стои крепко на нашите български музикални обичаи и това да е фестивал реформаторски по дух като наличие. Искаме да осъществяваме един сполучлив фестивал, който се откроява с ослепителен интернационален авторитет на фестивалната карта на най-хубавите музикални събития и фестивали в Европа. Следващата ни доста значима стратегическа цел е да осъществяваме най-дългия като дълготрайност фестивал, следвайки политиката на Община Варна за развиване на нашия град в посока културен туризъм Варна на четири сезона ", сподели през днешния ден Антония Йовчева, шеф на дирекция " Култура и духовно развиване ". 

" 93 години са минали от първия варненски музикален фестивал. Период от време, който дава опция за струпване на традиция, струпване на класика и духовна просвета на територията на град Варна. Откриването тази година ще бъде на 25 юни. През годините фестивалът търпи разширение. Ако той е бил основан за лятно забавление, то през последните години се наслагва едно разбиране, че би трябвало да разтеглим ветрилото на тези прояви и в последните години много необятен е диапазона от време на осъществяване ", сподели през днешния ден зам.-кметът Коста Базитов.

Артистичен шеф на фестивала тази година ще бъде маестро Марио Хосен, млад музикант, който живее над 20 години във Виена, само че обича и почита българските обичаи. 

Всичко за програмата на фестивала и акцентите в него вижте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР