Програмата на конкурса включва три състезателни категории: На 5 и 6

...
Програмата на конкурса включва три състезателни категории: На 5 и 6
Коментари Харесай

Предстои четвъртият Международен музикален конкурс ART STARS-Звезди на изкуството 


Програмата на състезанието включва три спортни категории:

 

На 5 и 6 септември от 10 до 19 ч. в  Grand Mall, ет.2 ще се изявят участниците в категория   " Народно пеене “, на 7 и 8 септември  от 9 до 19 ч. участниците в категория " Поп пеене “ още веднъж в Grand Mall, ет.2, а на 8 и 9 септември от 10 до 19 ч. в зала Концертна на радио Варна ще се включат участниците в категория " Класическо пеене “.

 

Между 3 и 7 септември от 10 до 19 часа е очакван " Майсторски клас по класическо пеене “ на доцент доктор Иванка Нинова. Той ще се организира зала Концертно студио на Радио Варна.

 

В рамките на състезанието са планувани и пет концерта, отворени гратис за варненци и гостите на града.

На 6.09 от 20.00 ч. е Гала концертът на лауреатите от категория " Народно пеене “ - Grand Mall, ет.2.

 

На 7.09 от 17.00 ч. – Гала концерт на участниците в Майсторския клас  

зала Концертно студио на Радио Варна.

 

На същия ден, 7.09 от  20.00 ч. е и Тържественото разкриване на състезанието в  Grand Mall, ет.2 с присъединяване на вокалния клас на Мила Маврова и участници в журито.

 

На 8.09 от 20.00 ч. е Гала концертът на лауреатите от категория " Поп пеене “ - Grand Mall, ет.2.

 

На 9.09 от  20.00 ч. е  Гала концертът на лауреатите от категория " Класическо пеене “ в зала Концертно студио на Радио Варна.

Ето какво споделя и основателят на състезанието - музикалният възпитател Мила Маврова: 

" Тази година имаме няколко акцента. В първата категория ще има очевидно гласоподаване, което допуска много справедлива оценка при класиране на участниците. Друга специфичност е, че в тази категория възпитаници на уредниците нямат право да вземат участие и в журито няма вокални педагози. Председателят на журито е Хайгашот Агасян.В него вземат участие още - композиторът Нелко Коларов и известният  изпълнител Славин Славчев. Нов участник в журито е поп звездата Кичка Бодурова.

Втора категория " Класическо пеене " тази година се радва на максимален интерес от самото основаване на състезанието. Журито е актуализирано. Председател е Даниела Димова, шеф на Държавна опера-Варна, членове са доц. доктор Иванка Нинова, Роберта Матели, италианска оперна певица, вокален възпитател и режисьор, която дава своята парична премия на изпълнители на италианска оперна музика. За първи път в това жури е и проф. Ейми Фримър - оперна певица със специализация в Метрополитен опера и вокален възпитател в Университета " Тюлейн “ в Ню Орлийнс. Конкурсите за класическо пеене в България са доста малко и " Art Stars-Звезди на изкуството “-2018 се обрисува като акцент в тази посока.

В третата категория  " Народно пеене " ръководител на журито ще бъде Пепа Запрянова, диригент фолклорисъ и музикален възпитател, а членове - Елица Тодорова – вокален реализатор и перкусионист, Петя Стоева -експерт към Министерство на културата и Павлинка Тодорова -известен музикален възпитател.

Наградният фонд включва парични и предметни награди. Предвидили сме видеоклип като премия " Grand Prix “ в категория  " Поп пеене " на стойност 2000 лева Ще дадем като награди професионални микрофони и други Ще предоставим покани за присъединяване в интернационалните състезания в Италия, Казахстан, Унгария, Сърбия, Германия и други Видеоклип ще бъде даден като премия и в категаория  " Народно пеене ".

Наградите в категория " Класическо пеене " включват участие в основни функции в спектакли на Държавна опера- Варна. Привидени са няколко щатни бройки за артист-хористи и солисти, също и присъединяване в Оперна Гала на сцената на Държавна опера-Варна. "  

Организатори на Международния музикален " ART STARS-Звезди на изкуството " са Фондация " Звезди на изкуството " и Inner Wheel – България. Той се организира с финансовата поддръжка на Община Варна посредством Фонд " Култура “. Конкурсът е в “Календар културните събития “  на Министерството на културата.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР