Бивши и настоящи студенти отВВУ Никола Йонков Вапцаров:виж ощеНамерете бивши

...
Бивши и настоящи студенти отВВУ Никола Йонков Вапцаров:виж ощеНамерете бивши
Коментари Харесай

Център за контрол на нефтените разливи ще има в Морското училище

Бивши и сегашни студенти от
ВВУ " Никола Йонков Вапцаров ":виж още Намерете някогашни съученици, състуденти, сътрудници и остарели другари! Регистрирайте се или влезте в профила си.Висшето военноморско учебно заведение " Н. Й. Вапцаров “ във Варна ще получи финансиране за основаването на център за отдалечено наблюдаване на нефтени разливи, който ще способства за опазването на Черноморското крайбрежие.

Общо над 70 000 евро дават на 3 български университета фирмите Total, OMV и Repsol, които имат позволение за търсене и изследване на петрол и природен газ в " Блок Хан Аспарух “, оповестява БНР.

Проектите, които ще получат финансова поддръжка са ориентирани към образованието на български експерти в нефто-газовата индустрия, както и други научноизследователски действия в Черно море. Софийският университет " Св. Климент Охридски “, Минно-геоложкият университет " Св. Иван Рилски “ и Висшето военноморско учебно заведение " Н. Й. Вапцаров “ имаха опция да вземат участие в конкурс, разгласен по-рано тази година, и да аплайват за подкрепяне на свои планове.

Одобрено е и предложение, създадено взаимно от Софийския университет и Минно-геоложкия университет, за проучването на геоложките пластове на устието на река Камчия. Проектът ще подкрепи студентите в образованието им, като усъвършенства практическите им умения.

Третият отличен план е реновиране на химическа лаборатория в Геолого-географския факултет на Софийския университет, което ще обезпечи по-добри условия за образование на студентите, както и за провеждането на научноизследователска активност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР