Дисциплината комисия към Българския футболен съюз (БФС) наложи глоба от

...
Дисциплината комисия към Българския футболен съюз (БФС) наложи глоба от
Коментари Харесай

Футболният съюз глоби "Арда" с 10 хил. лв. след протест срещу съдия

Дисциплината комисия към Българския футболен съюз (БФС) наложи санкция от 10 хиляди лева на " Арда " поради събитията към мача против " Локомотив " (София), извоюван от отбора от Кърджали с 3:0.

Ръководството на клуба до последно се чудеше дали да пусне тима на терена в символ на митинг, че от БФС са пратили съдията Васимир Ел-Хатиб като отговорник за системата за видеоповторение (VAR).

Дисциплинарната комисия наложи две санкции на " Арда " по 5000 лева Едната е за " съзнателно отсъствие на техническата конференция преди мача ", а другата - за " съзнателно невписване в протокола на срещата на футболисти и служебни лица "

След мача спортният шеф на " Арда " Ивайло Петков съобщи, че от клуба са се почувствали ощетени от Ел-Хатиб в за Купата на България, изгубен от " ЦСКА 1948 ".

" Желанието, което декларирахме пред безспорни всички, беше съдиите Валентин Железов и Васимир Ел-Хатиб, в случай че могат, да не участват на наши мачове, тъй като обществеността, градът и тимът считат, че бяхме ощетени в този мач. Всички са ощетени - всички, които имат някакви задания и упоритости и ги гонят. Не получихме никакъв отговор. Отговорът беше при започване на седмицата - назначението на Васимир Ел-Хатиб. С доста диалози, с второ писмо, което също отправихме към БФС с готовност за някакъв отговор. Такъв отговор нямаше и съдията си пристигна ", сподели Петков.

Той съобщи, че е имало вид " Арда " въобще да не излезе на терена.

Дисциплинарната комисия на БФС санкции с по 1000 лева " Левски ", ЦСКА и " Пирин " за обидни и нецензурни викания на почитателите. ЦСКА би трябвало да заплати още 300 лева За димки, а " Левски " е длъжен да заплати вредите от почитателите на стадиона в Бистрица след с " ЦСКА 1948 ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР