Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) обяви решенията

...
Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) обяви решенията
Коментари Харесай

Балкан бе санкциониран с два мача пред празни трибуни

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) разгласи решенията си след първите две срещи от полуфиналните плейофи сред Балкан и Левски, и сред Рилски състезател и Спартак Плевен.

ДАС се срещна с отчета на дежурния представител на Българската федерация по баскетбол (БФБ) София Масларова от мача сред Балкан и Левски, извършен на 14 май в Ботевград. Съветът наложи на Балкан имуществена глоба в размер на 1000 лв. и осъществяване на идващите 2 домашен срещи на клуба пред празни трибуни на съображение чл.37 т.3 от ДАП на НБЛ за зрителска разпра посредством приложимост на физическа мощ с длъжностно лице в срещата с Левски. Решението предстои на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ в едноседмичен период.

Санкцията слага под въпрос възможното домакинство на Балкан, в случай че се стигне до пети мач в полуфиналната серия, която все още ботевградчани водят с 2:0 победи. Третият дуел е във вторник, 17 май в София.

Според рапорта на дежурния представител на БФБ София Масларова и рапорта старши-съдията Мартин Хорозов, по време на почивката сред втора и трета четвърт на срещата, до момента в който съдиите Мартин Хорозов и Стефан Стефанов са се отправяли към съдийската стая, същите били пресрещнати от почитател на Балкан, който блъснал с ръка главата на съдията Стефан Стефанов. Последните събития са се случили в миг, в който би следвало съдиите да бъдат съпровождани от защита към съдийската стая, с оглед попречване на сходни произшествия, което е обвързване на клуба хазаин. Според отчетите, защитата се е появила едвам след настъпване на случая, което води до извода, че не е била обезпечена задоволителна защита за обслужване на срещата.

В тази връзка Балкан бе глобен и с още 500 лв. за неосигуряване на задоволителна защита, както и с 200 лв. за неизправни измервателни уреди. Според отчета на дежурния представител на БФБ, на два пъти по време на срещата е имало проблем с измервателните уреди, като при възобновяване на играта, времето е стартирало на пулта за ръководство, само че на часовниците не се е отразило приключването на 10 секунди, като това се е коригирало със забавяне. ДАС насочи напътствие до Балкан да бъдат отстранени нередовностите на измервателните уреди.

Членовете на Дисциплинарно-административния съвет разгледаха и отчета на Петър Цачев от полуфиналния дуел сред Балкан и Левски, игран на 12 май в Ботевград. Въз основа на отчета ДАС санкции Балкан с имуществена глоба в размер на 200 лв. за техническо нарушаване на скамейката, с действителен причинител – Небойша Видич.

Съветът се срещна още с отчета на Борислав Пелтеков - дежурен представител на БФБ от срещата от полуфинала сред Рилски състезател и Спартак Плевен, извършена на 13 май в Самоков. Въз основа на отчета, ДАС наложи на Златин Георгиев от Рилски състезател санкция в размер на 200 лв. за техническо нарушаване. То е второ за сегашния сезон за състезателя, което предопределя размера на наказването.

Рилски състезател получи имуществена глоба в размер на 500 лв. за нарушение на открития ред по време на срещата от фенове до две лица. Решението предстои на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ в едноседмичен период.

Според отчета на дежурния представител на БФБ, при оставащи 7 минути и 26 секунди на втората четвърт, срещата е била краткотрайно прекратена заради, това че съдията Калоян Костов е бил омаян със зелен лазер от почитатели на Рилски състезател до момента в който е докладвал с жестикулация своето решение пред секретарската маса. Предвиденото наказване в чл.37, т.1, от ДАП на НБЛ е имуществена глоба в размер до 3000 лв.. С оглед характера на откритото нарушаване, ДАС на НБЛ наложи на Рилски състезател имуществена глоба в размер на 500 лв..

Въз основа на същия отчет ДАС санкции Симеон Илиев от Спартак Плевен с 300 лв. за техническо нарушаване. Илиев бе глобен и с санкция от 400 лв. за последващо техническо нарушаване - четвърто за сезона за състезателя, което предопределя размера на наказването.

Въз основа на отчета на Красимир Стойков от мача сред Рилски състезател и Спартак Плевен от 15 май, ДАС наложи на Николай Стоянов от Спартак Плевен санкция в размер на 100 лв. за получено техническо нарушаване.

На базата на същия отчет ДАС указа на Рилски състезател да приведе в положение, съответстващо на нормативната уредба, оборудването в спортната зала, лицензирана от Комисията на БФБ по материално-техническата база. В отчета на дежурния представител на БФБ са посочени несъответствия на оборудването. Става дума за отчасти неработеща алена линейна индикация по целия периметър на дясното табло, отчитаща времетраенето на изминал интервал и изцяло неработеща жълта линейна индикация по целия периметър на дясното табло, отчитаща времетраенето на изминал интервал. Указанието следва да бъде изпълнено до идващия домашен мач на тима, в противоположен случай на същия ще бъде наложена глоба.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР