Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи глоба

...
Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи глоба
Коментари Харесай

1500 лева глоба за Ямбол след домакинството на Левски Лукойл

Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи санкция от 1500 лв. на БК Ямбол след дуела против Левски-Лукойл, извършен на 23.12.2019 година в зала " Диана " в Ямбол.
Санкцията е на съображение чл.37 т.2 от ДАП на НБЛ по отношение на чл.127, ал.1, от " Правила за осъществяване на държавно състезание мъже - НБЛ " за непристойни викания на последователите по адрес на старши треньора на Левски Лукойл - Константин Папазов.
На съображение член 27 от ДАП, решението предстои на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен период от уведомяването за същото.
В претекстовете се показва, че според отчета на дежурния представител на БФБ, по време на срещата трикратно е имало непристойни викания от публиката по адрес на Константин Папазов.
" ДАС смята последното за нарушение на открития ред за протичане на срещата. Нарушението е второ за сезона и виковете от публиката по адрес на старши треньора на БК Левски Лукойл са идентични с предходното нарушаване, което приказва за непредприети ограничения от страна на клуба за разстройване на сходни прояви от страна на поддръжниците му. Вземайки поради гореизложените утежняващи виновността условия, ДАС дефинира наказването в размер на 1500 (хиляда и петстотин) лв., като оптималното наказване за това нарушаване е в размер до 5000 лв. ", се споделя в известието.
Двама играчи на Ямбол също са санкционирани поради получени механически нарушавания. Дарин Иванов е глобен с 200 лв., а Петър Вукович със 100 лв..
С по 100 лв. са санкционирани играчите на Левски Лукойл Раян Райт и Йордан Минчев.
Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ) наложи наказания на още няколко клуба и баскетболисти:
- Цветомир Чернокожев, играч от тима на БК А1 Академик София, санкция в размер на 100 лв. на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване, отсъдено в срещата сред тимовете на БК Академик Бултекс 99 и БК А1 Академик София, извършена на 28.12.2019 година
Нарушението е първо за сезона на състезателя, което предопределя размера на наказването му, категорично посочен в ДАП.
- БК Спартак Плевен имуществена глоба в размер на 200 лв. на съображение член 40, т.4 от ДАП на НБЛ по отношение на чл.7, ал.1, т.16 от " Правила за осъществяване на държавно състезание мъже - НБЛ " за неизправни измервателни уреди в срещата сред БК Спартак Плевен и БК Берое, извършена на 23.12.2019 година
БК Спартак Плевен получи предизвестие за следващо сакциониране за нередовност на измервателния апарат с решение на ДАС от 21.10.2019г. След несъблюдение на напътствията на ДАС, с Решение от 12.12.2019г. на ДАС, клубът беше глобен с имуществена глоба в размер на 200 лв.. Въпреки предизвестията и глобите, нередностите не са отстранени. С актуалното решение ДАС постанова глоба още веднъж в размер на 200 лв., като при несъблюдение, последващото санкциониране ще бъде в цялостен на планувания в ДАП размер.
- Черноморец Бургас имуществена глоба размер на 200 лв. на съображение чл.40, т.3 от ДАП на НБЛ, по отношение на чл.14, чл.15 и чл.16 от " Правила за осъществяване на държавно състезание - мъже НБЛ " за неизправни измервателни уреди, в срещата сред БК Черноморец Бургас и БК Академик Бултекс 99, извършена на 23.12.2019 година
- Налага на Галин Стоянов, старши треньор на тима на БК Черно море Тича, санкция в размер на 200 лв. на съображение чл.35, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване, отсъдено в срещата сред БК Ямбол и БК Черно Море Тича, извършена на 28.12.2019 във. Варна.Нарушението е второ за сезона за старши-треньора, което предопределя размера на наказването му.
- Налага на Людмил Хаджисотиров, старши треньор на тима на БК Рилски Спортист, санкция в размер на 300 лв. на съображение чл.35, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване, отсъдено в срещата сред БК Рилски състезател и БК Балкан, извършена на 28.12.2019г.
На съображение член 27 от ДАП, решението предстои на обжалване пред Арбитражната комисия на БФБ, в едноседмичен период от уведомяването за същото.
- Налага на БК Рилски състезател имуществена глоба в размер на 500 лв. на съображение член 37, т.8 от ДАП на НБЛ по отношение на чл.127, ал.1, от Правила за осъществяване на държавно състезание мъже - НБЛ за мятане на предмети на терена, които са рискови за здравето на участниците в срещата.
Според отчета на дежурния представител на БФБ, 01:54 минути преди края на срещата, е хвърлена монета от трибуните по посока на старши съдията Мартин Хорозов след негово присъждане за нарушаване в нахлуване на състезател от БК Рилски състезател. На същата естрада, от която е хвърлен предметът не са се намирали почитатели на гостуващия БК Балкан, а тези на домакина БК Рилски състезател.
- Налага на Костадин Лазаров, играч от тима на БК А1 Академик София, санкция в размер на 300 лв. на съображение чл.34, т.3 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване, отсъдено в срещата сред тимовете на БК А1 Академик София и БК Рилски състезател, извършена на 21.12.2019 година
- Налага на Николай Михайлов, играч от тима на БК А1 Академик София, санкция в размер на 100 лв. на съображение чл.34, т.1 от ДАП на НБЛ, за техническо нарушаване, отсъдено в срещата против Рилски състезател. Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР