Дисциплинарната комисия на Руската антидопингова агенция (РУСАДА) е оправдала фигуристката

...
Дисциплинарната комисия на Руската антидопингова агенция (РУСАДА) е оправдала фигуристката
Коментари Харесай

Руската антидопингова агенция оправда Камила Валиева

Дисциплинарната комисия на Руската антидопингова организация (РУСАДА) е оправдала фигуристката Камила Валиева по делото за нарушаване на антидопинговите правила, оповестиха от Световната антидопингова организация (УАДА).

В известието на УАДА се споделя, че съгласно мнението на Руската антидопингова организация фигуристката в реалност е нарушила разпоредбите, само че това " не е било по нейна виновност ".

" УАДА беше осведомена от Руската антидопингова организация, че нейната Дисциплинарна комисия е издала решение по случая с фигуристката Камила Валиева. Комисията заключи, че макар че спортистката е направила нарушаване на антидопинговите правила, тя не носи " никаква виновност или отговорност " за това. Срещу нея не са подхванати наказания, като се изключи анулирането на резултатите от съветското състезание, на което Валиева завоюва златен орден в края на декември 2021 година ", се споделя в изказването на УАДА.

Световната антидопингова организация има правото да апелира решението на РУСАДА пред Спортния трибунал (КАС) в Лозана, като през предишния ноември от УАДА настояха Валиева да бъде осъдена за период от четири години и да ѝ бъде лишен златният олимпийски орден от отборната конкуренция от Игрите в Пекин 2022.

Припомняме ви, че допинг абсурдът към Камила Валиева избухна тъкмо по време на Олимпиадата в китайската столица, като тогава младата рускиня бе подложена на голямо напрежение, което в последна сметка я лиши от орден в самостоятелната конкуренция.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР