Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз наложи глоба на Левски

...
Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз наложи глоба на Левски
Коментари Харесай

Глобиха Левски с 2300 лева

Дисциплинарната комисия на Българския футболен съюз наложи санкция на " Левски " в размер на 2300 лева поради разнообразни провинените на почитателите по време на столичното дерби със " Славия " в неделя (2:0). 

" Сините " са глобени с 1000 лева за потребление на пиротехника, довела до прекъсване на играта, с още 1000 лева за обидни и нецензурни викания и с 300 лева за нерегламентирано потребление на факли и димки.

" Берое " беше санкциониран с 300 лева поради хвърлени факли и димки, " Локомотив " (Пловдив) - с 1000 лева поради обидни възгласи от трибуните, а " Етър " - с 300 лева поради потребление на факли.

На днешното си съвещание Комисията по нравственос и феърплей към Българския футболен съюз прегледа случая сред члена на УС на Сдружение " Футболен клуб Царско село 2015 " Стойне Манолов и спортно-техническия шеф на ФК ЦСКА 1948 Кирил Котев. След извършени диалози с Котев и с началника на направление на охранителна полиция СДВР-МВР Борислав Мойров комисията регистрира, че дейностите на Стойне Манолов са в прорез с етичните правила на държание и предложи на Дисциплинарната комисия към БФС да вземе отношение по проблема.

ДК на собствен ред наказа ФК " Царско село " с имуществена глоба в размер на 1250 лева за разпра със служебни лица от отбора-домакин. Независимо от решението на Кирил Котев да не подава тъжба пред органите на реда, Българският футболен съюз изрично показва възмущението и несъгласието си с сходни прояви и още един път акцентира, че възможни бъдещи такива ще бъдат глобени съгласно дисциплинарния устав на централата. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР