Дистанцията между първите две политически сили у нас през последните

...
Дистанцията между първите две политически сили у нас през последните
Коментари Харесай

„Тренд“: БСП и формацията около Манолова губят подкрепа през последните седмици

Дистанцията сред първите две политически сили у нас през последните седмици се усилва, само че като цяло се резервира упованието за настройка от 5 сигурни групи в идващото Народно заседание и още две обединения с късмет за влизане. Това демонстрират резултатите от национално представително изследване на „ Тренд “ по поръчка на „ 24 часа “.

Коалицията ГЕРБ-СДС през февруари получава 28,9% поддръжка измежду деклариралите, че ще гласоподават. През януари на това мнение са били 27,6% от респондентите. В същото време Българска социалистическа партия е на втора позиция с 24,1% поддръжка при 24,9% при започване на годината.

„ ИТН “ прибавя над % към рейтинга си и е с 12,9%. Ръст има и при четвъртите все още Движение за права и свободи (11,1%). „ Демократична България “ наподобява сигурен участник в идващия парламент с 6,2% (ръст от 0,2% на месечна база), до момента в който „ Изпрати се! Мутри вън! “ спада леко до 4-процентовата преграда.

Вътрешна македонска революционна организация като независим индивид се мери за пръв път и е с 3,8% поддръжка. „ Воля “ и НФСБ са с 2,6%.

Според „ Тренд “ за партията на Красимир Каракачанов и групировката към Мая Манолова и „ Отровното трио “ предизборната акция ще е от решаващо значение.

Потенциал за спомагателни гласове не липсва – все още едвам 37% от запитаните са декларирали, че сигурно ще гласоподават, а над една пета се двоумят.

Паспорт на проучването: Проучване на „ Тренд “ по поръчка на вестник „ 24 часа “, отдадено на настройките на българите по отношение на идните парламентарни избори. Проучването е осъществено в интервала сред 12 и 19 февруари 2021 година посредством изявленията " лице в лице " измежду 1008 души на възраст 18+. Представително е за пълнолетното население на страната.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР