Disney е близо до потвърждение на покупката на киногиганта 21st

...
Disney е близо до потвърждение на покупката на киногиганта 21st
Коментари Харесай

Disney финализира покупката на 21st Century Fox за 60 млрд. долара

Disney е покрай удостоверение на покупката на киногиганта 21st Century Fox в договорка на стойност 60 милиарда $. Продажбата ще включва филмовото студио 20th Century Fox, както и сателитните малките екрани Sky и Star .

Disney остана единственият претендент за договорката, откакто Comcast разгласи в понеделник, че се отхвърля. Според американските медии всичко в договарянията върви безпрепятствено и формалният анонс ще пристигна в четвъртък.

Сделката за 60 милиарда $, която може да бъде оповестена тази седмица, ще бъде преломен миг за създателя на Fox и неин изпълнителен ръководител – 86-годишния Рупърт Мърдок . Слуховете настояват, че той е в основата ѝ, защото избира да получи акции в Disney, в сравнение с в Comcast. Този вид ще има и по-малко спънки от страна на американските регулатори.

Придобиването на развлекателните активи на 21st Century Fox съответствува със стратегическата самодейност на Disney. Тя е да заложи на наличието и огромните марки , които са обичани от киноманите по целия свят. Придобиванията, които колосът направи в предишното, в това число тези на Lucasfilm и Marvel Entertainment, разрешиха на Disney да господства в боксофиса през последните две години.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР