Дискусията бе по инициатива на Окръжния съд в Хасково, а

...
Дискусията бе по инициатива на Окръжния съд в Хасково, а
Коментари Харесай

Около 300 000 българи употребяват наркотици, 30% от учениците са посягали към дрога

Дискусията бе по самодейност на Окръжния съд в Хасково, а в нея присъединяване взеха шефове, психолози и педагогичен съветници към учебните заведения в региона, добавя Българска телеграфна агенция.

По отношение на наркотичните зависимости притеснителното е, че съгласно направен през 2019 година отчет България е на една от челните позиции в използването на психоактивни субстанции в ранна възраст , разясни Турлаков пред аудиторията. По негови думи има отлив от " ренесансовите " опиати като хероин и кокаин за сметка на новите синтетични субстанции, основани на псевдоефедрин, за които към момента няма добре създадени и одобрени методики за лекуване.

Тези нови опиати по силата на своето деяние могат " да зарибят " и да развият взаимозависимост у употребяващите ги до степен на потребност от незабавно лекуване. Освен това за разлика от класическата дрога, при която съотношението на приложимост от мъже и дами е било 3:1, при новите субстанции тя е към този момент 1:1 .

Друга статистика, която Турлаков цитира, е, че 30% от учениците у нас са посягали към дрога . Утре предстоят анонимни анкети с ученици на образователни заведения от Хасково, започва и взаимна национална акция с Българския червен кръст (БЧК) за предварителна защита.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР