Дискусия събра младежки организации от област Враца, заместник-министър Ваня Колева

...
Дискусия събра младежки организации от област Враца, заместник-министър Ваня Колева
Коментари Харесай

Кметът на Враца към младежите: Бъдете мотивирани и се занимавайте с политика

Дискусия събра юношески организации от област Враца, заместник-министър Ваня Колева и специалисти от министерството на младежта и спорта. Те разговаряха за Националната тактика за младежта през интервала 2020 – 20130 година
Кметът Калин Каменов приветства младежите от района за желанието им да вземат участие интензивно в правенето на Стратегията: „ Убеден съм, че днешната полемика ще подтиква доста младежи да осъществят устойчиви планове и начинания. Изключително значимо е, че има представители от цялата област, които имат предпочитание да основават юношески политики. Продължавайте да бъдете стимулирани, тъй като вашият глас ще бъде чут! “, съобщи кметът Каменов при започване на срещата и разяснява, че за последните три години във Враца са вложени близо 3,5 милиона лв. в спортна инфраструктура, като през актуалната година в бранша ще се вложат още 3,8 милиона лв..
Областният шеф Малина Николова участва на полемиката и сподели, че това е първата Национална тактика, която се изготвя на база проблемите и провокациите във всеки един район от страната. „ Вие сте част от хората, които основават този документ. Помислете съществено какви политики могат да бъдат включени в новия програмен интервал “.
Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева уточни, че смисълът на Стратегията е да бъде скъсена дистанцията сред младежкия бранш и администрацията. „ Без вас няма по какъв начин да създадем един еластичен, резистентен и отговарящ на актуалните условия документ “, съобщи Колева.
В хода на срещата бяха показани дейностите по правене на Национална тактика за младежта/2020-2030 /и бяха разисквани главните проблеми и провокации пред бранша.
Форумът продължава с работа по групи, които ще посочат главните цели при изработването на Стратегията за младежта.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР