Дискусия, инициирана от НС на БСП и организирана от Съвета

...
Дискусия, инициирана от НС на БСП и организирана от Съвета
Коментари Харесай

Експерти поискаха 25 млн. за реклама на туризма ни на форум на БСП във Варна

Дискусия, инициирана от Народно събрание на Българска социалистическа партия и проведена от Съвета по финанси, стопанска система и енергетика, на тематика „ Икономика и туризъм – настоящи проблеми през 2018 година, вероятни решения и оферти ”, събра синдикати, специалисти в сферите на туризма и стопанската система, представители на дребния и междинен бизнес във Варна.

По време на разискването стана ясно, че туризмът би трябвало да се трансформира в приоритет на стопанската система ни. Да бъдат заложени 25 млн.лв. за реклама на българския туризъм в Републиканския бюджет следващата година и страната ни да кандидатства за средства в бранша по Кохезионните фондове на Европейския съюз, желаеха представители на сектора. От Варненската туристическа камара упорстват още за възобновяване на направление „ Туризъм ” като предпочитано в междинните и висши образователни заведения, набелязване на съответни ограничения за битка със сивата стопанска система в бранша, както и за промени в Наредбата за категоризация на обектите.

По мотив проблемите в туризма, Борислав Гуцанов, съпредседател на Съвета на Народно събрание на Българска социалистическа партия по финанси, стопанска система и енергетика съобщи, че те могат да бъдат преодолени посредством удължение на туристическия сезон, основаване на условия за развиване на спортния, спа и конгересен туризъм, въвеждане на ваучерна система за отмора от работодателите. „ Считам, че туризмът би трябвало да се трансформира в една от основите за стопанската система ни, тъй като България има предпоставки за това, а и този бранш развива доста други браншове – селското стопанство, хранителната индустрия ”, безапелационен беше Гуцанов.

По време на полемиката за настоящите проблеми пред стопанската система и туризма, и вероятните техни решения през 2018 година, варненски синдикалисти желаеха унищожаване на Данък добавена стойност върху образователните пособия и тетрадките, както и освобождение от налог боклук на всички държавни и общински учебни заведения.

По отношение на дребните и междинните предприятия и предприемачеството, Българска социалистическа партия счита, че е належащо основаване на интегрирана Национална капиталова стратегия за индустриализация и на Фонд „ Индустрия ”, финансиран от държавния бюджет, преструктуриране на Националния гаранционен фонд и увеличение на застрахователния потенциал на Българската организация за експортно обезпечаване на 2 милиарда лева „ Считаме, че данъчната система има още благоприятни условия за контролиране на стопанската система, в частност за стимулиране на производството ”, добави още Гуцанов.

Той акцентира, че при образуване на бюджета би трябвало да се заложат всички съществени благоприятни условия за икономическата резистентност на страната за идващите най-малко 4 години. „ Признавам, че това не се е случвало до в този момент. Вече 28 години всеки кабинет прави бюджет единствено за себе си. Бюджет на оцеляването си, без заложени дълготрайни цели за страната и възобновление на стопанската система. Това за нас е най-важното. Считам, че страната ни не би трябвало да изнася първични материали, те би трябвало да се преработват тук и по-късно да изнасяме артикули, с цел да има принадена стойност “, изясни Гуцанов.

В дискусионната среща взе участие и икономическия специалист в Българска социалистическа партия, Ирена Христова. Тя пое ангажимент предложенията да бъдат показани за разискване в Съвета на Народно събрание на Българска социалистическа партия по финанси, стопанска система и енергетика, а оттова публично импортирани в съответните способени държавни органи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР