Дискотека; мъж и жена си разменят погледи, пият, смеят се,

...
Дискотека; мъж и жена си разменят погледи, пият, смеят се,
Коментари Харесай

В Берлин обучават бежанците на сексуалните нрави

Дискотека; мъж и жена си разменят погледи, пият, смеят се, танцуват, след това се целуват. Мъжът води младата жена в дома си, заключва вратата, тя желае да си тръгне, той я изнасилва.

След края на видеоклипа седем мъже на по 30-ина години, пристигнали в Берлин от Сирия, Ирак или Афганистан, са приканени да изразят мнение: " Тя пи прекомерно доста, те спят дружно ", споделя един от тях, уверен, че момчето се е възползвало от опиянението на младата жена и е злоупотребило с нея. " Той знаеше доста добре какво желае ", добавя различен.

Тук се намесва преподавателката Карола Пиетруски-Ниан, с цел да каже, че " това се случва постоянно в Берлин, младежите пият прекомерно доста, вземат опиати " и в някои случаи може да се стигне до подобен тип експанзия.

В топъл летен следобяд в един от най-бедните квартали на Берлин, Марцан, където са настанени огромна част от хилядите бежанци, пристигнали в столицата от 2015 година насам, седемте мъже вземат участие в четиричасов курс, наименуван " Заедно за сигурност ".

По-прозаично казано, става въпрос за образование за половото държание и единодушието. " Това са сложни тематики, говорете свободно ", предизвиква ги учащата.

Събрани към маса с подноси с плодове пред тях, и седемте мъже, неженени и множеството без деца, са се присъединили непринудено в това образование, проведено от норвежката организация " Хироу ", която ръководи голям брой домове за мигранти в Германия.

Как излиза наяве дали една жена е съгласна? Какви препоръки да дадем на бежанците, които идват от страни, където девойките и момчетата постоянно учат в обособени образователни заведения, където обществените прояви на деликатност са неразрешени, където изнасилването в границите на двойката не се счита за закононарушение?

" Като чаша чай "

Това са основни въпроси в страна, приела за четири години няколкостотин хиляди бежанци и към момента преследвана загатна за случилото се в Новогодишната нощ през 2015 година в Кьолн, когато бяха осъществени голям брой полови похищения, основно от жители на страни от Магреба.

В Норвегия, след голям брой гнусни изнасилвания, в които бяха забъркани бежанци, сред 2013 и 2015 година мигрантите бяха задължени да минават такова образование.

В Германия през 2018 година беше записано нарастване от 15 % на половите закононарушения и похищения, осъществени от чужденци - 6046 случая спрямо 5258 миналата година, сочи формалната статистика. Това нарастване е обвързвано частично със стягането на законодателството след 2016 година

То обаче разкрива какво предизвикателство съставлява приема на мигранти, огромна част от които са неженени млади мъже. До такава степен, че крайната десница е подготвена да се възползва от нещастия като изнасилването и убийството през 2018 година на момиче във Фрайбург от афганистанец.

В един от късите видеоклипове, употребявани при образованието, се изясняват разликите сред доброволни полови връзки и обезчестяване. " Това е като да попитате някого дали желае чаша чай ", споделя първоначално глас на британски език.

" Ако отговори " Да, доста обичам ", то този човек желае чай. Ако се колебае, можете да извършите чай и да попитате още веднъж ", продължава видеото. " А в случай че ви кажат " Не, благодаря ", не правете чай и не се сърдете. Същото е и при секса ", заключава клипът.

В друго упражнение всеки участник застава против различен учащ се. Видеоекран им демонстрира на какво разстояние могат да се приближат един до различен и къде се намира " персоналната граница " на интимността.

" Закони "

Не бива да се допирате до събеседника си. Същото е и с децата, те не обичат да бъдат прегръщани принудително ", споделя учащата.

А по какъв начин стоят нещата със единодушието в двойката? " Допреди няколко години изнасилването в границите на двойката не беше считано за закононарушение в Германия ", отбелязва преподавателката.

" При нас имаме два закона: държавния и фамилния, на рода ", изяснява участник.

За доста от тези хора задължението да заклеймиш собствен непосредствен, направил обезчестяване или актове на малтретиране, не се подразбира, още по-малко, в случай че виновникът е татко им. " При нас достойнството е значима полезност ", обобщава участник.

Друг е обезпокоен от обстоятелството, че в Германия детето може да резервира фамилното име на майка си при бракоразвод.

Хайнц-Юрген Вос, учител по сексология в университета в Мерзебург, счита тези образования за потребни, защото " съществуват културни разлики и разлики в нравите ". Той е на мнение, че такова образование би трябвало да се вкара в цяла Германия, което ще е предизвикателство, защото образованието и образованието са в компетенциите на провинциите.

Според неправитествената организация " Про-Азил " е противоположното, " човек усвоява по-добре полезностите и нормите в всекидневието, в сравнение с в клас. Най-добрата интеграция и предварителна защита са контактите, учебната поддръжка и достъпът до трудовия пазар ".

 

Матийо Фулкес от Франс прес / Българска телеграфна агенция
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР