Дисидент №1 Петър Бояджиев, който от десетилетия живее във Франция,

...
Дисидент №1 Петър Бояджиев, който от десетилетия живее във Франция,
Коментари Харесай

Дисидент №1: Плевнелиев пробута Христо Иванов за министър

Дисидент №1 Петър Бояджиев, който от десетилетия живее във Франция, нападна остро Христо Иванов, като го свърза политическата му кариера с президента от ГЕРБ Росен Плевнелиев.

Lupa.bg разгласява мнението на Бояджиев без редакторска интервенция:

Наглостта на Христо Иванов, минава всевъзможни граници. Изнасянето на лекции, какво е политиката и по какъв начин се праве към този момент е безочливост.

Този човек, нищо, но нищо не е постигнал до в този момент в живота си. Въртя се из някакви Неправителствени организации –та. После Прокопиев го пласира в служебното държавно управление на Плевнелиев. Говоря за неща които знам от първа ръка.

След това Плевнелиев настоя да остане като постоянен министър. Нищо не направи нито в структурата на министерството, нито кадрово.

По негово време корупцията вътре в министерството му беше в застрашителни размери. Чиновниците се пишеха участници в какви ли не европроекти и получаваха по тази линия двойно и тройно повече от заплатите си.

Този човек става рисков във маниакалността си, че е царят на политиката, а в действителност е клоун. Спомнете си в 46 парламент той пръв сподели истината за плана на Доган Има Такъв Народ, в този момент изцяло не помни за това и ще прави бели. Сигурен съм.

Щял да прави държавно управление с Има Такъв Народ. Отвръщава ме към този момент държанието му. Помислете, по какъв начин са щели да останат Кирил Петков и Лена Бориславова в ДА България и Христо да им е водач. Ами той е няколко съсловия под тях. На какво от горната страна стъпва откакто зад себе си няма нищо реализирано.

Да не приказваме, че 2017 година се изпокараха с Радан Кънев и всеки поведе дружината си към канавката. После Атанасов и Радан си размениха местата като заместител и ръководител и направиха сватбата с Христо. Продължаваме промяната са дипломатични и няма да позволен обществен конфликт, което е вярно.

На аз нямам аргументи за сходни задръжки. Между другото Асен Василев назова това, с точната дума идиотщина, без несъмнено да загатва имена.

ВИЗИТКА:

Петър Бояджиев е роден на 3 юли 1941 година в Шумен в семейство на служител. Завършва гимназия в родния си град. След казармата е признат да учи математика в Софийския университет. В навечерието на ІХ конгрес на Българска комунистическа партия през 1966 година дружно със своя другар Алфред (Фреди) Фосколо популяризират апел с претенции за излизане от Варшавския контракт, за независимост на сдруженията и многопартийност.

Държавна сигурност го слага под наблюдаване и го задържат на 15 август 1968 година – месец преди нахлуването на войските на Варшавския контракт в Чехословакия. Предлагат му да сътрудничи на спецслужбите, като замине във Франция и проникне в емигрантските среди.

Бояджиев отхвърля. Осъден е на 12 години затвор при непоколебим режим. Разбирайки това, майка му показва негодуванието си и е затворена в психиатрична клиника, където няколко месеца по-късно поставя завършек на живота си.

Петър Бояджиев е изпратен в политическия отряд на Старозагорския затвор, където следват поредност от опити да бъде вербуван за сътрудник на Държавна сигурност и изпитва на гърба си цялата гама от физически и душевен способи за напън на репресивната машина. Освободен е след приключване на наказването на 3 май 1978 година Принуден е да изкарва прехраната си като общ служащ и дърводелец.

На 2 декември 1992 година президентът Желю Желев разпорежда на Петър Бояджиев, претендент за министър-председател, посочен от парламентарната група „ Предизборен съюз на Българска социалистическа партия и коалиция “, да сформира държавно управление. Кандидатурата се оказва неконституционно съобразна, защото някогашният политзатворник има двойно поданство – френско и българско.

През 2016 година лидерът на ДОСТ Лютви Местан оповестява, че Петър Бояджиев ще управлява съставянето на сборник с всички починали и угнетявани от комунистическия режим.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР