Диригентът Валерий Гергиев, който е близък с Владимир Путин Владимир

...
Диригентът Валерий Гергиев, който е близък с Владимир Путин Владимир
Коментари Харесай

Близък до Путин диригент е изключен от Кралската академия на Швеция


Диригентът Валерий Гергиев, който е непосредствен с Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, беше изключен от Кралската академия по музика в Швеция поради войната в Украйна, заяви Агенция Франс Прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7627
Валерий Гергиев беше почетен член на Академията от 2011 година Тя е една от десетте шведски кралски академии, дружно с тази, която присъжда Нобеловата премия за литература, съобщи Българска телеграфна агенция.

Руският диригент към този момент беше разгласен за личност нон грата от няколко западни концертни зали - от Германия, където беше уволнен от Мюнхенската филхармония, до Франция и Италия.

През март Театърът на Шан-з-Елизе в Париж анулира присъединяване му. В същия ден Миланската канара анулира спектаклите на операта на Чайковски на Валерий Гергиев, откакто той отхвърли да се разграничи от съветското настъпление в Украйна.

От началото на съветското навлизане в Украйна няколко институции в света на културата започнаха да отхвърлят присъединяване на съветски актьори. В света на класическата музика сопраното Анна Нетребко беше отстранена от Метрополитън опера в Ню Йорк. На 30 март тя категорично осъди войната против Украйна, което докара до свалянето й от сцената в личната й страна.

В личната им страна от съветските създатели се чака да покажат национализъм или да запазят безмълвие, а в западните страни - обществено да се дистанцират от военната интервенция и съветския режим.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР