Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) изпълни нареждането на премиера

...
Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) изпълни нареждането на премиера
Коментари Харесай

ДНСК обжалва отмененото от съда спиране на строежа Златен Век

Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) извърши нареждането на премиера Бойко Борисов и внесе тъжба против решението на съда, с което беше анулирано прекъсването на градежа на многоетажната постройка " Златен век " в столичния квартал " Лозенец ". Това излиза наяве от известие на ДНСК от четвъртък.

В края юли Административният съд в столицата анулира като незаконосъобразна заповедта на началника на ДНСК арх. Иван Несторов, с която беше разпоредено прекъсване на градежа на високата постройка, поради позволени нарушавания. Срещу градежа имаше редица митинги от локалните, а вложителят в плана " Артекс " се оказа в центъра на абсурда " Апартаментгейт " поради продавани негови парцели на политици за ниски цени.

Според съда ДНСК е позволила голям брой пропуски при издаването на заповедта за прекъсване на градежа на небостъргача в " Лозенец ", а основанията, с които го е направила, не са задоволителни за замразяването на целия градеж.

В правосъдното решение се разясняваше и въпросът с валидността на разрешението за градеж на " Златен век ", което съгласно съда изтича чак през 2022 година

Според протестиращите жители от инициативния комитет " Лозенец " и съгласно основния проектант на София Здравко Здравков обаче строителното позволение не е годно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР