Дирекция “Общински строителен контрол” на Столична община е издала заповед

...
Дирекция “Общински строителен контрол” на Столична община е издала заповед
Коментари Харесай

Общината нареди на строителя на небостъргача в „Стрелбище” да пусне движение през имота

Дирекция “Общински строителен контрол” на Столична община е издала заповед на компания “НИКМИ” АД да отстрани оградата, която стопира придвижването по пътя, минаващ през бъдещия небостъргач в кв. „ Стрелбище”, оповестиха от „ Московска” 33.

Действията на вложителя провокираха митинг в квартала, като жителите блокираха бул. „ България” довечера. Асфалтът обаче към този момент е изваден и придвижването на коли е невероятно без възобновяване на настилката.

От общината показаха, че оградата попречва и достъпа до канализационен колектор и тръбопровод. Екипи на регион „ Триадица” и дирекция „ Зелени системи” са издали наставления на притежателите.

Те стартират градежа откакто победиха основния проектант на София в съда. И досега обаче арх. Здравко Здравков не е позволил смяна на Подробния организационен проект, като е върнал цялата процедура за наново съобщение. Така на този стадий има единствено декларирано от притежателя предпочитание за строителство.

„ Позицията на Столична община в лицето на кмета на София и на основния проектант на Столична община е, че статутът на терена по Общ организационен проект, който има статут на закон, е за озеленяване и това не може да бъде променено. Целта на Столична община е да резервира терена за градска градина, като употребява всички законови механизми затова”, пишат от общината.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР