Дирекция Миграция отчита значителен ръст на върнатите незаконно пребиваващи у

...
Дирекция Миграция отчита значителен ръст на върнатите незаконно пребиваващи у
Коментари Харесай

МВР върна 114 незаконни мигранти от страни извън ЕС от началото на 2024 г.

Дирекция " Миграция " регистрира забележителен растеж на върнатите нелегално пребиваващи у нас жители на трети страни (държави отвън Европейския съюз - б. р.), оповестиха от Министерство на вътрешните работи. От началото на тази година са върнати 114 незаконни мигранти от трети страни. За същия интервал на предходната година върнатите чужденци от страни отвън Европейски Съюз са били 31, като е регистриран растеж от 267%.

От 1 януари до 14 февруари 2024 година в профилираните домове за краткотрайно настаняване към дирекция " Миграция " са настанени 158 нелегално пребиваващи жители на трети страни, при 242-ма за същия интервал на 2023 година.
 Опозицията се тормози от
Опозицията се тормози от " секрети полети " на самолети, цялостни с мигранти

Тошко Йорданов вкара конспирация и с информацията, че получаваме 20 000 евро на мигрант

Според разбора на Министерство на вътрешните работи сериозният растеж в броя на върнатите чужденци се дължи на подхванатото през последните месеци на 2023 година сполучливо осъществяване на пилотен план на България и Европейската комисия (ЕК) за предварителна защита на противозаконните пристигания и подсилване на граничното ръководство и ръководство на миграцията. Отчита се и по-нисък миграционен напън у нас.

За цялата 2023 година от България са върнати общо 566 нелегално пребиваващи жители на страни отвън Европейски Съюз. 221 от тях са върнати наложително, 238 - по съглашения за реадмисия, 46 - с издадени решения за връщане със лични средства, 35 - със съдействието на Международната организация по миграция, а 26 са напуснали страната ни непринудено след издадено решение за връщане.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР