Директорският съвет на НИМХ е взимал решения за увеличаване на

...
Директорският съвет на НИМХ е взимал решения за увеличаване на
Коментари Харесай

Директорският съвет на НИМХ е взимал решения без правомощия, показва одит

Директорският съвет на Национален институт по метеорология и хидрология е взимал решения за увеличение на съществени работни заплати, за възнаграждение на действия по в допълнение предоставени функционалности на чиновници, определял е месечни предели за заплати в структурите на института, въз основа на които шефът е утвърждавал поименни написания на длъжностите и работните заплати, без да има тези пълномощия според Правилника за устройството и активността на Национален институт по метеорология и хидрология.

Това се показва в одита на МОН за оценка за сходството на активността на Националния институт по метеорология и хидрология – Българска академия на науките, гр. София, с нормативните и вътрешните актове, правила, процедури и контракти за интервала от 01.01.2016 година до 31.07.2018 година, съобщи.

При инспекцията е открито, че Научният съвет на Национален институт по метеорология и хидрология е приел единствено разпределението на бюджетната дотация за 2017 година и 2018 година, само че не е приел бюджета на института за 2016 година, 2017 година и 2018 година според член 40, алинея 1, т. 4 от Устава на Българска академия на науките.

При репрезентативно тестваните трудови хонорари на 12 чиновници за месец юли 2018 година е открито, че на четирима от тях са избрани съществени работни заплати, които надвишават 120% от началната съществена работна заплата за съответната категория личен състав, в противоречие на дадената рекомендация в Споразумението за трудовите хонорари в Българската академия на науките.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР