Оперативната обстановката на територията на област Плевен се нормализира, съобщиха

...
Оперативната обстановката на територията на област Плевен се нормализира, съобщиха
Коментари Харесай

Обстановката в Плевенско се нормализира след пороя

Оперативната ситуацията на територията на област Плевен се възстановява, оповестиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи (МВР). 

От там показват, че не престават дейностите на чиновниците на ведомството за превъзмогване на следствията от забележителните превалявания, които засегнаха най-сериозно област Плевен нощес. Действията им са подпомагани от локалната и изпълнителна власт. Към момента обстановката на територията на региона се възстановява, екипите правят две отводнявания на здания в плевенския кв. " Сторгозия " и в град Кнежа. Няма данни за бедстващи хора, както и за обитаеми места без ток и вода, допълват от Министерство на вътрешните работи.

През миналата нощ, с цел да бъде преодоляна сериозната конюнктура, на терен работиха десетки пожарникари, спасители и служители на реда, като в избавителните дейности се включи целият свободен от дежурство състав на Министерство на вътрешните работи. Само за няколко часа екипите оказаха помощ и реагираха на повече от 70 сигнала, в това число за премахване на паднали дървета и освобождение на закъсали коли, се споделя в известието.

Само за община Плевен получените сигнали за проблеми поради мощната стихия нощес, са 25. Те са за наводнени приземни етажи, изби и срутване на земна маса. Всички са препращани към противопожарната работа, с цел да се предприеме отводняване. По-рано през днешния ден кметът доктор Валентин Христов увери, че няма бедстващи хора и обитаеми места без ток.

Ситуацията в другата наранена община в област Плевен - Долна Митрополия също се възстановява. Най-тежко е ситуацията в село Славовица, където градушка е унищожила изцяло посевите на локалните хора.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР