Участниците в срещата на върха за мир, която ще се

...
Участниците в срещата на върха за мир, която ще се
Коментари Харесай

Зеленски посочи основните теми, които трябва да бъдат обсъдени на срещата на върха за мир в Швейцария

Участниците в срещата на върха за мир, която ще се организира в Швейцария, ще прегледат опцията за връщане на военнопленници във формат " всички против всички ", на нелегално арестувани от Русия украински цивилни, както и въпроси, свързани с нуклеарната сигурност и продоволствената сигурност, съобщи Укринформ, като цитира изказване на украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога на взаимна конференция в Киев с председателката на Европейския парламент Роберта Мецола  Роберта Мецола Роберта Мецола е роден на 18 януари 1979 година, в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена.

" Ще можем да предприемем първите стъпки във връзка с аспекта " замяна на всички против всички ", във връзка с връщането на нашите деца вкъщи, както и на депортираните украинци. Важен миг са и нуклеарната сигурност и продоволствената сигурност ", сподели той.

Страните, които желаят мир, ще участват на срещата на върха, съобщи украинският държавен глава.

Зеленски акцентира, че съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През 1975, би трябвало да бъде " подложен на мястото си ", тъй като той няма да се спре в Украйна.

" Как можем да създадем това? Не е задоволително на бойното поле. Русия е страна с огромна територия. Те ще окажат напън върху народа си, без значение дали желае да се бие, или не ", съобщи президентът на Украйна.

Според Зеленски с изключение на боен съставен елемент, за победа над Русия е нужен и политически съставен елемент. Част от тези старания е и срещата на върха за мир.

Световната среща на върха за мир ще се организира на 15-16 юни в Швейцария. Страните, които ще вземат присъединяване, ще разработят обща преговорна позиция, преди да я предадат на Русия, напомня Укринформ.

Украинската формула за мир е дипломатически механизъм, препоръчан от Киев за реализиране на обективен свършек на войната, разпалена от Русия. Нейните съставни елементи включват радиационна и нуклеарна сигурност, продоволствена и енергийна сигурност, освобождение на всички пандизчии и депортирани, използване на Устава на Организация на обединените нации и възобновяване на териториалната целокупност на Украйна и международния ред, евакуиране на съветските войски и преустановяване на военните дейности, арбитражен съд за отговорните и отплата за вредите, противопоставяне на екоцида, попречване на ескалацията и фиксиране на края на войната.

Зеленски даде обещание, че силите на Киев ще си върнат самодейността, незабавно щом получат обещаните нови доставки с оръжия. Той означи, че Москва се е възползвала от дефицита на оръжия измежду украинските сили и е струпала повече сили в северната и източната част на страната.

Но те " не се оправят толкоз добре, колкото си мислеха ", добави той.

Пристигането на обещаните оръжия ще отнеме седмици и месеци, акцентира Зеленски, като добави, че сега украинските сили получават оръжия, създадени в Украйна.

Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола  Роберта Мецола Роберта Мецола е роден на 18 януари 1979 година, в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена съобщи, че Екологичен потенциал чака, че всяка от 27-те страни членки на Европейски Съюз, ще признае, че Украйна е изпълнила критериите, нужни за приемане на участие. Тя подсети, че процесът на разширение изисква кандидатстващата страна да извърши всички сложени критерии, само че страните членки също би трябвало да признаят обстоятелството, че тези критерии са изпълнени.

Този развой няма да бъде елементарен и пътят към признанието е неповторим за всяка страна. " Но по какъв начин бихме могли да погледнем украинците в очите, откакто сме им споделили, ще бъдем с вас на всяка крачка по пътя, и по-късно вие стигате до идната стъпка, а ние не го вършим. Това за мен не би било задоволително ", акцентира тя.

Мецола добави, че е " внимателна оптимистка " и акцентира значимите стадии, които Украйна е извървяла по-рано от всяка друга страна. Тя увери, че Европейският парламент ще продължи да оказва помощ на Украйна да се приближи до Европейски Съюз, дружно с Върховната рада, която ще хармонизира вътрешното законодателство с европейското право, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР