Директорите на образователните институции са с известни притеснения, относно ,

...
Директорите на образователните институции са с известни притеснения, относно ,
Коментари Харесай

Раницата опасен предмет ли е - питат директорите за наредбата на МВР

Директорите на просветителните институции са с известни терзания , по отношение на, издадена по отношение на множеството сигнали за взривни устройства и закани за пукотевица в учебните заведения.

Според Диян Стаматов, някогашен министър на образованието и сегашен шеф на столичното 119 СОУ, един от въпросите в наредбата на Министерство на вътрешните работи е въпросът " Какво съставлява рисков предмет? " Стаматов повдига този въпрос в подтекста на определението на вътрешното министерство че " всяка раница наподобява рискова ".

Директорът сподели пред БГНЕС, а и всички ние знаем този факт, имайки поради, че в учебните заведения всички деца се движат с раници: " В учебно заведение с изключение на раници май друго няма. И на пръв взор всичко наподобява рискови предмети тъй като децата си ги оставят без контрол, без да има някакъв проблем в това, тъй че има нужда от детайлизиране на обикновени неща, които не са в посока да ни опълчват , а по-скоро да сближат позициите ни тъй че да са работещи и градивни. Според сегашната заповед се обаждаме на 112, изчакваме полицията, не евакуираме възпитаници, евакуацията се предлага от самата полиция сега в който пристигна. Родителите и учениците не са осведомени, тази заповед не е за тях, а шефовете сме с известно терзание че не е прецизна , тъй че в тази посока ще работим. "

Г-н Стаматов изрази очакване за разискване, а по-късно и вероятно създадени като вероятни стъпки на квалифицираните от шефовете оферти за съответни промени в заповедта, които ще бъдат подадени в днешния ден.

" Има заповед , в която се регламентират тъкмо и ясно отговорностите , както на полицията, по този начин и на просветителните институции. Оттук нататък стартират нуждите за леки редакции в посока, че има разбъркване на задължения на учители, които не са наши задължения, а са на полицейските служби. "

Диян Стаматов е и ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура и шеф на 119 СУ " Академик Михаил Арнаудов ".
 Директор на учебно заведение счита, че Министерство на вътрешните работи им изземва пълномощията
Директор на учебно заведение счита, че Министерство на вътрешните работи им изземва пълномощията

Задължението ни завършва да предадем сигнала да полицията, съобщи Данко Калапиш
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР