Директорите на Етнографския и на Природонаучния музей в Пловдив запазиха

...
Директорите на Етнографския и на Природонаучния музей в Пловдив запазиха
Коментари Харесай

Директорите на Етнографския и Природонаучен музей запазиха местата си

Директорите на Етнографския и на Природонаучния музей в Пловдив резервираха местата си за по още един мандат, оповестиха за Plovdiv24.bg от общината. Ангел Янков и Огнян Тодоров са се показали ослепително при излагане на концепциите си за развиването на музеите.

Община Пловдив разгласи състезанията за длъжността шеф на Регионален природонаучен музей и за длъжността шеф на Регионален етнографски музей. Правоотношенията са за период от 5 години, според Закона за културното завещание.

Изисквания към претендентите бяха те да имат с изключение на нужното висше обучение и професионален опит най-малко 5 години в съответното професионално направление, да имат организационни умения и други

Като преимущество се считаха присъдени научни степени, опит в региона на музейното дело и запазване на културното завещание, както и присъединяване в създаването и реализацията на стратегии и планове.

По време на състезанието те трябваше да защитят идея за активността и развиването на музея за интервал от 5 години, в детайли създадена за първата от тях.

В комисиите по време на събеседването са взели участие представители на Министерството на културата, на община Пловдив и шефове на музеи от страната. Въпреки, че не е имало други претенденти двамата някогашни шефове са възхитили комисиите с презентациите си.

За това, че двете институции в Пловдив са в положителни ръце говорят досегашните резултати от активността на тези два музея, за които сме писали нееднократно.

Следващите състезания ще бъдат за шефове на Регионалния исторически музей, Градската художествена изложба и Археологическия музей в Пловдив. Очаква се на тези състезания да се явят повече претенденти за шефове.

Незнайно за какво още се бави състезанието за шеф на Общински институт " Старинен Пловдив ". В момента институцията е с временно управляващ шеф.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР