Директорът на „Вътрешна сигурност” Стефан Банков съобщи пред медиите, че

...
Директорът на „Вътрешна сигурност” Стефан Банков съобщи пред медиите, че
Коментари Харесай

Отстраненият шеф на „Вътрешна сигурност” в МВР: Не сме подслушвали политици, проверките ще го докажат

Директорът на „ Вътрешна сигурност” Стефан Банков заяви пред медиите, че е бил преназначен по служебна нужда. Той ще подкрепя вътрешния министър, като го поучава по въпросите за изборите. Неговите заместници също са махнати.

За новата служба Банков разясни, че не може да я откаже, тъй като предстои на уволняване: „ Това е краткотрайно преназначение. По служебна служба - нещо като командировка. Тоест, като изчистване на неуместните служители”, посочи той.

„ За да покажат какъв брой имат потребност от такива съветници, ми беше препоръчан един кабинет, който се намира в ъгъл, с доста малко светлина до входа на тоалетната”, изясни Банков.

Относно абсурда с подслушването на политици Банков изрично съобщи, че „ Вътрешна сигурност” не е подслушвала политици и инспекциите ще потвърдят това.

„ По отношение на акцията за 45-о Народно заседание сме употребявали следствие против чиновници на Министерство на вътрешните работи, само че политици - не. Повярвайте ми, всичко е докладвано на прокуратурата. Този памфлет, който го сътвориха някои хора, е един PR”, сподели още той.

В момента Банков е в 5-дневен болничен.

„ Имам хипертонична рецесия. В момента си върша проучвания и прегледи. Намирам се в болничен. Аз приписвам това на невиждания напън и гнет, който се упражнява върху всички полицейски чиновници, респективно и на мен. Като предан чиновник на Министерство на вътрешните работи с дълготраен опит нямах желание да приказвам. Терорът се показва в това, че министър Рашков персонално на мен, а доколкото знам и на другите шефове ни декларира, че не желае да работи с нас, да напущаме незабавно. Ако не напущаме, ще си имаме проблеми. Доколкото ми е известно, през вчерашния ден също има отстранени шефове “, добави той.

Банков добави, че Бойко Рашков го е викал в кабинета си на няколко пъти и му е бил оказван невиждан напън да задържа чиновници на Министерство на вътрешните работи по повод, на които няма доказателства.

„ Касае се за досъдебно произвеждане на Пловдив. Делото, което беше за 3-то РПУ. По отношение на мен както министър Рашков, по този начин и един от заместник-министрите му - Ганчев, насочиха непосредствено запитване за какво не отивате в Министерство на вътрешните работи болница да задържите Рогачев, макар че делото е на Прокуратурата. Представете си за каква правова страна и подготовка на почтени избори приказваме “, добави той.

Банков уточни, че е бил поканен единствено да подаде заявление и да освободи поста си.

„ Няколко часа по-късно бях преназначен по служебна нужда да подкрепям министъра като го поучавам по въпросите за изборите. За да покажат какъв брой имат потребност от такива съветници, ми беше препоръчан кабинет през вчерашния ден, който се намира в ъгъл с доста малко светлина, директно до входа на тоалетната “, добави той.
https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/513135676482560
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР