Директорът на Центъра за изследване и развитие на туризма Петър

...
Директорът на Центъра за изследване и развитие на туризма Петър
Коментари Харесай

Туристите в Черна гора да се подготвят за високи цени

Директорът на Центъра за проучване и развиване на туризма Петър Голубович съобщи, че упованията за този туристически сезон в Черна гора са доста положителни, само че увеличението на цените ще провокира неодобрение измежду гостите, изключително от района. В предаването " Добро утро, Черна гора " по черногорската телевизия Голубович посочи, че към този момент е очевидно, че цените в кафенетата, заведенията за хранене и магазините са увеличени.
Той сподели, че в случай че един екскурзиант предишния сезон е давал по две и половина евро за една бира на крайбрежието, то тази година за същата бира ще заплати пет евро.


Така че вместо досегашните две, три или четири бири, ще изпие два пъти по-малко, съобщи Голубович, добавяйки, че точно скокът на цените може да повлияе отрицателно на туристите от района, на които черногорският туризъм разчита значително. Поради това той чака неодобрение измежду туристите, които в предходни години са плащали за някои артикули двойно по-малко. Туристическият специалист е на мнение, че войната в Украйна сигурно ще повлияе на туристическия поток в Черна гора, " само че с фокусирана маркентингова акция и всичко, което имаме, доста свободно мога да кажа, че през новия туристически сезон туристите от тези пазари ще бъдат заместени от други ", сподели Голубович.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР