Директорът на Театрално-музикален продуцентски център Варна Даниела Димова представи лично

...
Директорът на Театрално-музикален продуцентски център Варна Даниела Димова представи лично
Коментари Харесай

Директорката на операта поздрави лично наследник на Росини във Варна

Директорът на Театрално-музикален продуцентски център Варна Даниела Димова показа персонално наследника на Росини Федерико Борландели пред публиката на " Севилският бръснар " на 13.11.2018 година

Тя предложения феновете в антракта да вдигнат наздравица с чаша шампанско с прапраплеменника на великия композитор, който се занимава с музика и мода, сътрудничи на Почетното консулство на Италия във Варна, където е избрал да живее от 2016 година. Федерико Борландели благодари за вниманието и пожела на добър час на представлението на доста добър български език, с което заслужи сърдечните овации на публиката.

Това прочувствено начало даде звук и на артистите, които сервираха един съвършен театър с блестящи варненски дебюти за Маестро Кръстин Настев, Мария Павлова - Розина, Гео Чобанов - Дон Базилио и Людмил Петров, който даде нов живот на позабравения си Доктор Бартоло. Георги Султанов като Граф Алмавива и Свилен Николов в ролята на Фигаро бяха неотразими, Елеонора Христова като Берта също заслужи своите овации, оркестърът сервира с майсторство и финес копринената музика на Росини. Истински празник в операта!
 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР