Директорът на столичното 119 СУ Акад. Михаил Арнаудов публикува пост

...
Директорът на столичното 119 СУ Акад. Михаил Арнаудов публикува пост
Коментари Харесай

Ето го имейла от ало терористите, пратен до училища: Ако няма пари, терорът ще продължи!

Директорът на столичното 119 СУ " Акад. Михаил Арнаудов " разгласява пост с мейла, който е получил за бомбената опасност към учебното заведение, което той управлява, предава БНР.

В поста си Диян Стаматов твърди, че нямат правила, спуснати от Министерство на вътрешните работи в писмен формат за реакция:

" Сигнализиран е 112.

Не е в отговорностите ми да споделям кое е фишинг.

Полицията е за това! ", упорства той.

А ето и какво написа в самия мейл:

" Все още не си ме хванал. А съм същият Егор Синянский. А с мен е брат ми Даня Зайнуллин. Руснак, живеещ в България. Вербувал съм доста хора в моя легион и съм се снабдил с съоръжение за произвеждане на бомби и оръжия. И ние ще стреляме и ще взривим всички учебни заведения и университети в София когато и да е. Можете да избегнете това, в случай че прехвърлите огромна сума биткойни в моя криптопортфейл. Трябват ми вашите пари. Ако няма пари, терорът ще продължи. Ако има пари всичко ще завърши. Ние чакаме ".

Припомняме ви, че по-рано през днешния ден най-малко 50 учебни заведения в София са получили имейли със закани за сложено взривно устройство.

От Столична дирекция на вътрешните работи оповестиха, че в две от образователните заведения занятията са прекратени. Във всички образователни заведения децата са изведени на двора.

Заплахи са получени и в няколко от университетите в София.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР