Директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов е напуснал поста след

...
Директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов е напуснал поста след
Коментари Харесай

Шефът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов е уволнен

Директорът на Столичния инспекторат Ивайло Иванов е напуснал поста след локалните избори. Той е уволнен по взаимно единодушие, оповестиха от Столичната община, представени от " Дневник ". Мястото му е заето от инж. Николай Неделков, до момента шеф на отдел " Административно и осведомително обслужване " в инспектората.

Иванов беше основен секретар на Министерство на вътрешните работи по времето на гражданските митинги през лятото на 2020 година Заради бруталното полицейско принуждение над жители - зад колоните на Министерския съвет, той бе отхвърлен от служебното държавно управление на Стефан Янев на 14 май 2021 година по предложение на вътрешния министър Бойко Рашков.

Столичният инспекторат беше на директно послушание на кмета Йорданка Фандъкова. Тя назначи на 1 октомври изгонения от Министерство на вътрешните работи Иванов за шеф на инспектората. Това звено би трябвало да управлява чистотата в София - постоянното миене на улиците, извозването на отпадъците от сметосъбиращите компании, спазването на така наречен тротоарно право от търговците, разполагането на реклами по улиците, както и да реагира на сигнали от жители за нередности.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР