Директорът на Столичната здравна инспекция издаде заповед за увеличаване на

...
Директорът на Столичната здравна инспекция издаде заповед за увеличаване на
Коментари Харесай

Увеличават леглата за лечение на COVID-19 в София

Директорът на Столичната здравна ревизия издаде заповед за увеличение на леглата за лекуване на COVID-19. Tя е съобразена с проекта за справяне с епидемията, признат от служебното държавно управление. Болниците трабва да преструктурират отделенията до на следващия ден.

В заповедта е написано тъкмо кои лечебни заведения по какъв брой кревати за лекуване на коронавирусна зараза би трябвало да разкрият, според от 14 дневната заболеваемост.

Сега София е в оранжевата зона и съгласно заповедта би трябвало да разполага с общо 552 кревати за лекуване на корнавирусна зараза. 41 от тях са за пациенти, които се нуждаят от интензивна грижа. Леглата са разпределени в общо 16 лечебни заведения.

В алената зона, когато заболеваемостта надвиши 250 на 100 000 души, София би трябвало да разполага с общо 1339 кревати за лекуване на COVID-19.

Когато инфектираните в столицата надвишават 500 на 100 000 души и градът влезе в тъмночервената зона, леглата за лекуване на коронавирусна зараза ще бъдат увеличени на 1435.

Директорът на СРЗИ желае от Центъра за незабавна помощ в София да му рапортува всекидневно за всеки случай, в който болница откаже да одобри пациент, без значение дали е с ковид или друго заболяване. Целта е да бъде осъществена незабавна инспекция, излиза наяве от заповедта на шефа на СРЗИ.

Цялата заповед може да прочетете
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР