Директорът на сектор “Културно-исторически ценности“ в Главна дирекция “Национална полиция“

...
Директорът на сектор “Културно-исторически ценности“ в Главна дирекция “Национална полиция“
Коментари Харесай

Папалезов с обвинение за участие в престъпна група, ръководена от Божков

Директорът на бранш “Културно-исторически полезности “ в Главна дирекция “Национална полиция “ е бил упрекнат през днешния ден за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на културни полезности, написа в. " 24 часа ".
Ръководител на групата е намиращият се в Дубай, сподели, изпълняващ длъжността началник на Специализирана прокуратурата. По решение на наблюдаващия прокурор Папалезов е на независимост против подписка.
Според Маджарова не е имало навлизане в Министерство на вътрешните работи. Обискиран е бил единствено кабинетът на Папалезов:
" Този български жител в никакъв случай, по никакъв мотив, в хода на това досъдебно произвеждане, а и бих споделила, в хода на кое да е, не е бил арестуван, в това число и за 24 часа. Не е казус, Специализирана прокуратура, а може би и други прокуратури в страната, да подвеждат под наказателна отговорност полицейски чиновници! Не бих споделила, че това е нещо, което се случва за първи път! Напротив, бих споделила противоположното. Специализирана прокуратура е формирала обвинителна теза във връзка с много по-високопоставени полицейски чиновници ".
Около 500 кг. е арестуваният хероин у нас, бил е предопределен за пазара в Западна Европа.
„ Касае се за канал за трафик на хероин, с генезис Иран. Той е дошъл по море в България на пристанище Варна – Запад. Намерен е в мраморни плочи. Имало е нещо като тайник в самите плочи. Средно в плоча се сдържало сред 3 и 4 кг вещество. На този стадий твърдим, че количеството е към 400 кг.
 Министърът на културата уверен: Обвиненията против Папалезов са лъжовни Министърът на културата уверен: Обвиненията против Папалезов са лъжовни
Обвиненията против висшия служител на реда по културни полезности Ангел Папалезов са лъжовни. Това съобщи министърът на културата проф. Велислав Мин...
Пробата е с високо наличие на хероин. Стойността му в България възлиза на малко по-малко от 25 млн. лева Хероинът е бил предопределен за Западна Европа. Българският пазар не може да поеме такова количество хероин “, съобщи Маджарова.
" Не е казус Спецпрокуратурата да подвежда под наказателна отговорност полицейски чиновници. Това не се случва за първи път. Спецпрокуратурата е формирала обвинителна теза и против много по-високопоставени полицейски чиновници ", посочи тя.
„ След освобождение на така наречен митническа пратка е призната от съответно лице и ориентирана с товарни коли към Сливен. За задачата е било наето авансово огромно хале, където съпричастните лица са подхванали и направили дейности по изваждане на хероина от мраморните плочи. Ролята на България, като територия, е хероинът да дойде тук по море в този тип, да се извади от вградения мрамор и по сухопътна граница да се насочи към съответна дестинация. Хванахме ги на стадий, в който трошат плочите и вадят наркотичното вещество “, уточни тя.
Валентина Маджарова добави, че се касае за незаконна активност от непознати жители, има касателство и юридическо лице, което също не е български жител. „ Специализираната прокуратурата следи това досъдебно произвеждане от 4 месеца. Успехът е огромен. По нашите закони наркотичното вещество ще бъде унищожено. Две лица са арестувани, предявени са им три обвинявания – незаконно съдружие, за трафик на високо рискови наркотични субстанции в изключително огромни размери, както и за поведение на такива “, уточни тя и добави, че арестуваните са турски жители.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР