Директорът на руското външно разузнаване Сергей Наришкин обяви, че властите

...
Директорът на руското външно разузнаване Сергей Наришкин обяви, че властите
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ за кризата в Боливия

Директорът на съветското външно разузнаване Сергей Наришкин разгласи, че управляващите на Съединени американски щати са забъркани в насилствените конфликти, които доведоха до промяна на властта и политическа рецесия в Боливия, оповестяват съветските медии.
" Да, те вземат участие ", отговори той на въпрос дали е допустимо да се приказва за някакво присъединяване на Съединени американски щати в рецесията в Боливия.
Освен това той изразил убеденост, че ситуацията в латиноамериканската страна нямало да бъде позволено скоро.
По думите му американските управляващи се нуждаели от тази рецесия, с цел да " изместят политическия вектор " на Боливия, т.е. да трансформират политиката на страната.
Изявлението на Наришкин идва на фона на възходящото напрежение в Ла Пас, откакто краткотрайно изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи Артуро Мурило разгласи, че ще стартира наказателно следствие против подалия оставка президент Ево Моралес поради хипотетичното подбудителство на митингите от негова страна.
По-рано Моралес настоя, че Съединени американски щати не желали той да се върне в латиноамериканската страна. Моралес получи леговище в Мексико.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР