Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите в

...
Директорът на Регионалната инспекция по околната среда и водите в
Коментари Харесай

Заради пожара преди месец: Операторът на депото в Русе е глобен с 20 000 лева

Директорът на Регионалната ревизия по околната среда и водите в Русе инж. Любомир Атанасов е издал наказателно разпореждане в оптимален размер от 20 000 лв. на компанията, която е оператор на Регионалното хранилище за боклуци. Това оповестиха от екоинспекцията.

Причината е пожарът от 3 ноември тази година. В продължение на няколко дни екипи се опитваха да го загасят. Заради случая се сътвори напрежение измежду русенци, които недоволстваха от дима и миризмите, носещи се в избран интервал от време над града - според от посоката напразно.

От Регионална инспекция за опазване на околната среда осведомят, че пожарът е зародил в началото на 50 кв. м, по едно и също време от четири страни, и се е увеличен до 15 декара. Отпадъците в една от клетките - пластмасови, хартиени, текстилни, полиетиленови и други, са депонирани във височина. Това е образувало стръмен склон, който е бил мъчно наличен за поддържане, уплътняване и запръстяване.

"Неправилната употреба и позволеният пожар са нарушавания на Закона за ръководство на отпадъците, за което компанията е глобена ", изясняват от Регионална инспекция за опазване на околната среда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР