Директорът на ППМГ "Акад. Иван Ценов"-Враца Татяна Василева, ЗАСД, Людмила

...
Директорът на ППМГ "Акад. Иван Ценов"-Враца Татяна Василева, ЗАСД, Людмила
Коментари Харесай

ППМГ-Враца се включи в структурен курс в Рейкявик /снимки/

Директорът на ППМГ "Акад. Иван Ценов "-Враца Татяна Василева, ЗАСД, Людмила Йорданова и Калина Николова, ст. преподавател по британски език взеха присъединяване в систематичен курс за ръководство на планове Еразъм+, оповестиха от управлението на школото. Провелият се в Рейкявик, Исландия курс имаше за цел запознаване с опциите за интернационален продан, които оферират програмата и системата за акредитация на образователните заведения през новия програмен интервал 2021-27г. Негов фокус беше Ключова активност 1, която дава опция на учебен личен състав и възпитаници да реализират подвижност в партньорски организации, а също и Ключова активност 2, при която се реализират планове за съдействие в просветителната сфера. Представителите на учебното заведение споделиха пред останалите участници за организацията на образователния развой в ППМГ „ Акад. Иван Ценов”, ползите на учениците и желанията на управлението да продължи интернационалното съдействие по Програма Еразъм+.
„ Една от мощните страни на курса се състоеше в практическите му действия – редом с теоретичната подготовка, осъществените контакти станаха основа за основаване на мрежа за шерване на опит и бъдещи хрумвания за взаимни проекти”, споделя Калина Николова, координатор на плана.
„ Квалификационният курс имаше и различен значителен аспект – той даде опция на участниците да се срещнат в елементи с исландската просветителна система. Учебните визити в две учебни заведения, ситуирани в столицата Рейкявик, ни срещна с шефове, учители и възпитаници. Специална презентация ни сподели развиването на образованието в страната: през задължението родителите да учат децата си да четат и пишат, важало през XVIII и XIX в., първият закон, уреждащ основаването на учебни заведения в страната, пътуващите из фермите отдадени учители, до промяната от 1974 година, утвърдила демократичния детайл на актуалното исландско обучение.”
Тридесетте шефове и учители, участващи в курса, видяха и вниманието, което се отделя на здравния детайл на образованието и възпитанието – през плувен басейн с преносимо дъно, регулиращо дълбочината съгласно растеж на децата, до наложителната овесена каша, сервирана за закуска на учениците.
Участието на екипа на врачанското учебно заведение в квалификационния курс се реализира с финансовата поддръжка на Програма Еразъм+ на Европейската комисия, план 2019-1-BG01-KA101-061547 „ EDUpreneurship – възстановяване на европейското измерение и потенциала на педагогическия персонал”, осъществен от ППМГ „ Акад. Иван Ценов” в интервала 2019-22 г
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР