Директорът на „Пирогов” проф. д-р Асен Балтов издаде заповеди за

...
Директорът на „Пирогов” проф. д-р Асен Балтов издаде заповеди за
Коментари Харесай

Уволняват дежурния екип в „Пирогов”, върнал пациента, който почина

Директорът на „ Пирогов” проф. доктор Асен Балтов издаде заповеди за уволнения на чиновниците от дежурния екип, върнал 74-годишния пациент, който след това умря, оповестиха от болничното заведение.

Линейка се отзова на незабавното повикване за случая на Спас Добрев с огромно забавяне, а в две лечебни заведения отказали да го одобряват. Неговата брачна половинка Евелина Добрева написа намерено писмо до здравния министър, след което последва инспекция на болничните заведения.

Вътрешната инспекция в „ Пирогов” е установила, че дежурният екип в кабинет № 126 в незабавното поделение на болничното заведение на 16 септември т.г. не е направил вписване в болничната осведомителна система на докарания от екип на незабавна помощ Спас Добрев.

Също по този начин не са документирани резултатите от осъществения обзор и не са извършени лабораторни проучвания на пациента.

При инспекцията е открито неспазване на техническите и софтуерните правила и несъблюдение на трудовите отговорности на дежурния екип, показват от „ Пирогов”.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР