Директорът на ОДМВР-Монтана старши комисар Ивайло Антонов е подал заявление

...
Директорът на ОДМВР-Монтана старши комисар Ивайло Антонов е подал заявление
Коментари Харесай

Директорът на областната дирекция на полицията в Монтана подаде оставка

Директорът на ОДМВР-Монтана старши комисар Ивайло Антонов е подал заявление за преустановяване на служебните правни отношения по лично предпочитание (чл. 226, алинея 1, т. 4 от Закона за МВР). Решението е персонално, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

От Българска социалистическа партия настояват, че оставката идва след разкрития на партията и изнесени данни за непозволена интервенция на полицията в изборния развой. " Това е удостоверение, че Министерство на вътрешните работи се употребява за оказване на въздействие върху изборите в интерес на ръководещите. От Българска социалистическа партия оповестихме сходни дейности и на полицията във Видин, Лом и Враца. Очакваме и техните оставки ", декларират от партията.

Вчера зам.-председателят на партията Кирил Добрев алармира за полицейски, административен и стопански напън върху Българска социалистическа партия преди европейските избори.

Според него Министерството на вътрешните работи (МВР) към този момент вземало една страна в изборите, а в ръководствата във Видин, Враца и Монтана към този момент е имало оперативки, по време на които е казано, че, в случай че ГЕРБ не завоюва изборите, ще бъдат разформирани и пратени по други елементи на страната.

Кирил Добрев даде образец с два случая за напън над Българска социалистическа партия. Единият е от Видин, където служители на реда са влезнали в партиен офис, прекъснали са среща, иззели протоколна книга със описи персонални данни на членове, предиздвикали ръководителя да подпише декларация, че няма да купува гласове, а след това обикаляли хората от описите да ги плашат. Вторият образец е от Борован, където служители на реда предизвестили локален водач да не разпъва предизборна шатра.

Не е редно Министерство на вътрешните работи да бъде въвличано в предизборни кавги, върху министерството не би трябвало да бъде оказван напън, съобщи изрично през вчерашния ден вътрешният министър Младен Маринов. Той изясни, че се работи с ЦИК и прокуратурата, с цел да бъдат обезпечени реда, защитата на изборните секции и спокойното протичане на изборния ден.

" Според основаната организация, всеки регионален шеф е виновен за осъществяването на плануваните задания на територията на съответната област. При сигнали за корист на полицейски чиновници, се прави инспекция и според от резултата, се подхващат нужните ограничения ", сподели министърът. Маринов съобщи и че, в случай че някой си разреши да наруши закона, ще бъдат взети бързи ограничения.

Вътрешният министър добави, че ежедневно в министерството се получават сигнали, по които се правят инспекции и резултатите се предават на прокуратурата с оглед изясняване на всички условия и обстоятелства.

Той посочи, че предупредителните протоколи се издават на физически лица въз основата на сигнали за подготовка за осъществяване на нарушавания или закононарушения, само че те нямат правни последици, в случай че не последва противоправно действие. През 2017 година са издадени 3500 предупредителни протока, а все още те са почти 1200.

7 са формираните досъдебни производства за осъществени разнообразни нарушавания в изборния развой. " Министерство на вътрешните работи всекидневно поддържа връзка с ЦИК и през днешния ден изпратих до комисията писмо по отношение на установяване на ясни и точни процедури за пълномощията на полицейските чиновници през изборния развой ", заяви още вътрешният министър.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Евроизбори 2019 (446)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР