Директорът на националните отбори към Българския футболен съюз - Георги

...
Директорът на националните отбори към Българския футболен съюз - Георги
Коментари Харесай

Гонзо вярва, че България ще бие Северна Македония в Разград

Директорът на националните тимове към Българския футболен съюз - Георги Иванов, съобщи, че националният ни тим е окуражен да победи отборът на Северна Македония в първия си мач от третото издание на шампионата Лига на нациите. В четвъртък, 2 юни, селекцията на Ясен Петров се изправя против тази на Благоя Милевски от 19:00 часа на стадион " Хювефарма Арена " в Разград.

Според Иванов футболната среща със Северна Македония не би трябвало да сътвори политическо напрежение сред двете страни, защото спортът е за наслаждение на хората. Той добави, че организацията към срещата е сериозна и до ексцесии няма да се стигне.

" Залогът на срещата със Северна Македония е огромен, поради това, че желаеме да се класираме напред в шампионата и би трябвало да победим. Спортът не би трябвало да прави политически проблеми сред България и Северна Македония, тъй като в последна сметка спортът би трябвало постоянно да носи мир и наслаждение на хората. Смятам, че организацията, която сме създали, дружно с домакините от Разград, ще направи по този начин, че срещата да мине без ексцесии ", стартира експертът в изявление пред Българска национална телевизия.

Победа за България би вдигнала самочувствието на подмладения ни тим, счита Иванов.

" Амбицирани сме за победа. България би трябвало да победи Северна Македония са самочувствие. Вече разполагаме с подмладен тим, който е построен от качествени играчи. Във футбола има и загуби, никой не е застрахован, че ще победи, само че имам вяра, че футболистите ще дадат всичко от себе си да реализират победа ", сподели още някогашният национал.

" Всеки един от футболистите би трябвало да знае какви са заръките на треньорския щаб и да ги извърши на терена. Срещу тима на Северна Македония отборът ни би трябвало да играе със самочувствие и без терзание, с цел да може всеки един от играчите да покаже най-хубавото, на което е кадърен. Да играеш в националния тим е горделивост и чест. Футболистите не пазят единствено личния си престиж, а и този на България ", безапелационен е експертът.

Иванов има вяра, че тимът ни има манталитетът на победител, защото повече от националите ни играят във водещи отбори. Той се надява оттук насетне пътят за българския народен тим по футбол да върви единствено нагоре.

" Успехите на Северна Македония в последните години по никакъв метод не ни респектира. За нас всеки мач е значим, тимът на Северна Македония е добре разузнат. Оттук нататък всичко е в ръцете на футболистите. Голяма част от играчите в националния ни тим играят във водещи тимове, това подготвя, че те имат нрав на спечелили. Надявам се да стартира един нов път за българския народен тим ", приключи Георги Иванов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР