Римският археолог казва, че концертът на Травис Скот в Circus Maximus е рискувал да увреди древния обект

...
Директорът на Колизеума в Рим призова за прекратяване на концертите
Коментари Харесай

Директорът на Колизеума в Рим призова за прекратяване на концертите в близкия Circus Maximus, след като изпълнение на американския рапър Травис Скот в понеделник предизвика опасения от земетресение.

Италианската противопожарна служба потвърди пред CNN, че е получила "стотици обаждания" от разтревожени жители, които се опасяват, че в италианската столица е имало земетресение.

От около 22.30ч. местно време, римляните също се включиха в социалните медии с коментари като: „Някой да е усетил земетресение?“

Но базиран в Рим репортер на CNN, който също е преживял разтърсването тази вечер, потвърди с местните власти, че явлението не е причинено от природата.

Движението се оказа резултат от десетки хиляди хора, подскачащи нагоре-надолу в ритъма на музиката, особено когато Скот представи изненадващ гост: Кание Уест.

Това беше първият път, когато Уест, сега известен като Йе, участва, откакто предизвика буря от полемика с поредица от антисемитски коментари.

Сега Алфонсина Русо, директор на ръководителя на археологическия парк Колизеум, призова за прекратяване на представленията в Circus Maximus, древното римско място за състезания с колесници и развлечение.

Русо призова само опера и балети да се поставят на тревната овална арена, която няма места за сядане, оставяйки публиката да стои на равна повърхност или да седи по външните краища.

„Циркус Максимус е паметник. Това не е стадион, нито концертна зала“, каза тя пред италианската новинарска служба AGI. По-късно нейният говорител потвърди коментарите пред CNN.

„Тези мега рок концерти го излагат на риск, включително Палатинския хълм наблизо“, каза тя.

„Рок концертите трябва да се провеждат на стадиони, за да не се застрашава обществената безопасност.

Circus Maximus, разположен в подножието на Палатинския хълм близо до Колизеума, се превърна в популярно място за концерти през последните години. Това лято той беше домакин на Imagine Dragons, Guns N’ Roses и Брус Спрингстийн.

Концертът на Скот „Utopia“ беше обявен едва на 1 август, след като концертът му в пирамидите в Гиза в Египет, планиран за 28 юли, беше отменен поради „сложни проблеми с продукцията“. 70 000 билета бяха разпродадени за часове.

Най-малко 60 души се нуждаеха от медицинска помощ, след като някой напръска лютив спрей в тълпата на концерта в понеделник, според отдела за гражданска защита на Рим. А 14-годишно дете, което се качи на фалшива стена, за да види безплатно концерта, беше ранено след падане от четири метра (13 фута), добави отделът.

„Utopia“ е първият дългосвирещ албум на Скот след неговия злополучен фестивал Astroworld през 2021 г. в Хюстън, където сблъсък на публика остави 10 души убити и ранени стотици.

CNN се обърна към представители на Scott за коментар.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР