Директорът на Института по биохимия във Франкфурт, хърватският учен Ивица

...
Директорът на Института по биохимия във Франкфурт, хърватският учен Ивица
Коментари Харесай

Учен откри слабото място на новия коронавирус

Директорът на Института по биохимия във Франкфурт, хърватският академик Ивица Дикич, дружно със своя екип е разкрил евентуалната слаба точка на новия ковид, която би разрешила двойна лечебна тактика - прекъсване на разпространяването на вируса и подсилване на имунния отговор, съобщи Танюг.

" Тази идея и тази нова концепция никой не е тествал до момента. Ние сме първите, които имаме допустимо лекарство, което ще работи двойно и на вируса, и на тласкане на имунен отговор ", съобщи Дикич.
Той добави, че това изобретение е огромна стъпка към намирането на лекарство, защото, както посочи, не можем да успеем да лекуваме COVID-19, в случай че не знаем нищо за него.

Досега в лекуването на тежко заболели пациенти са употребявани медикаменти за лекуване на други заболявания, само че не съществува нито едно лекарство, което е посочило резултатност при сериозни клинични проучвания. Сега имаме късмет за първи път да създадем нещо, което е неповторимо и фокусирано върху един вирусен ензим и въз основа на това можем да създадем ефикасно и характерно лекарство за този тип вирус, съобщи Дикич за предаване по хърватска телевизия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР