Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“

...
Директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“
Коментари Харесай

Гл. комисар Николов откри новата сграда на пожарната в Долна Митрополия

Директорът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Министерство на вътрешните работи гл. комисар Николай Николов, кметът на Долна Митрополия Поля Цоновска и регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров тържествено откриха новия сектор „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Долна Митрополия, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

На церемонията участваха народните представители Пламен Тачев и Стефан Бурджев, регионалният шеф на Плевен Мирослав Петров, шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Министерство на вътрешните работи основен комисар Николай Николов, кметът на Долна Митрополия Поля Цоновска, ръководителят на Общински съвет Долна Митрополия Петър Петров, общински съветници и кметове на кметства в община Долна Митрополия.

Директорът на ГДПБЗН благодари на локалната власт за оказаното подпомагане и добави, че постройката на новия сектор е дело и доказателство за положителното взаимоотношение сред централната власт и кмета на община Долна Митрополия. Той поздрави сътрудниците си с новата облага, припомняйки, че това са чиновници отдадени на специалността, които са на военен пост 24 часа в денонощието, седем дни в седмицата, а поддръжката на хората ги прави по-силни. Създаването на сектора е дело на напъните на доста чиновници и разнообразни управления на Министерство на вътрешните работи. От 15 януари 2018 година – денят на първото дежурство до в този момент, чиновниците са взели участие в 24 катастрофи, като при две от тях действително са избавили човешки животи, добави шефът на РДПБЗН – Плевен комисар Станислав Атанасов.

Сградата бе осветена от духовник Кръстев при храм „ Свети Дмитрий “ в град Долна Митрополия. Служителите получиха безценен подарък - иконата на Свети Илия, направена персонално от техен сътрудник от Свищов, както и кръст от настоятелството на храма.

Новият сектор „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Долна Митрополия е ситуиран в постройка с гараж, на повърхност 145 кв.м, предоставени за прилагане от общината. Стартът за построяването бе даден със заповед на министъра на вътрешните работи от 2017 година Постройката е реновирана за над 57 хиляди лв.. Новият сектор ще обслужва територия с население над 17 хиляди поданици в 13 обитаеми места. В него ще работят 11 чиновници. Те получиха и профилиран автомобил със модерно съоръжение, което покачва успеваемостта освен при локализирането и потушаването на пожари, само че и при осъществяването на аварийно-спасителни действия. Предоставен е по Оперативна стратегия „ Регионално развиване “. Функционалните му благоприятни условия дават отговор както на критериите на Европейски Съюз, по този начин и на характерния терен в региона на община Долна Митрополия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР