Директорът на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението

...
Директорът на Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението
Коментари Харесай

Главен комисар Николай Николов: Обстановката с пожарите в страната се нормализира

Директорът на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " гл. комисар Николай Николов разяснява ситуацията с пожарите в страната.

" Като цяло ситуацията в страната се възстановява, само че това не ни успокоява. Винаги следобед, след 15:00 ч. тя се усложнява поради повишение на температурите и вероятно излизане на вятър ", изясни гл. комисар Николов.

Той заяви новината в Рила, където изясни за ситуацията и преодоляването на пожара край хижа Боровец.

" Повече от 200 индивида не престават своите старания по угасяването му. Ние считаме, че на окло 90% от пожара е овладян, само че тези 10 % представдляват сериозна заплаха за нас. Направена е над 2 км водна линия в просеката, целим да въедем вода, с цел да можем да вземме преимущество над пожара. Благодарим на всички, които са тук, на доброволците, хората от горските служби и на локалния бизнес ", изясни Николов.

Той добави, че пожарът във Ваксево, където горят към 600 декара смесена гора продължава, само че е стеснен от три страни.

" Смятаме, че до тази вечер и оттова ще получим още по-добри вести, които да дадат убеденост, че сме го надделели ", добави основният комисар.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР