Директорът на Държавно горско стопанство в Силистра инж. Георги Митев

...
Директорът на Държавно горско стопанство в Силистра инж. Георги Митев
Коментари Харесай

Арестуваха шефа на горското в Силистра заради подкуп

Директорът на " Държавно горско стопанство " в Силистра инж. Георги Митев е бил арестуван в кабинета си поради рушвет в размер на 4600 лв.. Това излиза наяве от известие на Апелативна прокуратура Варна.
Митев е бил задържан в кабинета си през вчерашния ден (28 ноември), като той персонално е изискал и приел парите като " такса успокоение ".
Чрез изнудване чрез корист със служебно състояние, като шефът е желал по 500 лв. на камион от концесионер, извършващ дърводобив в държавни гори.
Днес (29 ноември) Окръжната прокуратура в Силистра е повдигнала обвиняване на Георги Митев за закононарушение по член 302, т. 1 и 2 по отношение на член 301, алинея 1 от Наказателния кодекс, което се санкционира с отнемане от независимост от 3 до 10 години, санкция до 20 000 лв. и отнемане от право да заема избрана служба и да упражнява избрана специалност по член 37, алинея 1, т. 6 и 7 от Наказателен кодекс. С разпореждане на наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Силистра обвиненият е арестуван за период до 72 часа за довеждането му пред съда.
Провеждат се дейни дейности по следствието по досъдебното произвеждане, което е под наблюдението на Окръжната прокуратура в Силистра. Те се правят взаимно с органите на ОД " Полиция " в Министерство на вътрешните работи в града. След разбор на събраните доказателства наблюдаващият прокурор в Окръжната прокуратура в Силистра ще внесе искане в Силистренския областен съд за установяване мярка за неотклонение " Задържане под стража " по отношение на Георги Митев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР