Директорът на болница Шейново с първи резултат след резултатите от

...
Директорът на болница Шейново с първи резултат след резултатите от
Коментари Харесай

Директорът на “Шейново”: Трима вече имат дисциплинарно наказание

Директорът на болница „ Шейново ” с първи резултат след резултатите от инспекцията на „ Медицински контрол ”.
Здравните управляващи оповестиха, че ще има
санкции поради грешката с разменените бебета. Установени са липса на надзор и серия от неточности на личния състав. Директорът на болничното заведение разгласи, че той също е наложил санкции още предходната седмица.

Все оше не е ясно кой тъкмо е позволил грешката, поради която двете бебета бяха разменени. Още в понеделник от „ Медицински одит “ оповестиха, че ще глобяват чиновници на по-отговорни позиции – основната акушерка, първата акушерка, началникът на отделението и шефът на болничното заведение.

Директорът на „ Шейново ” е наложил към този момент дисциплинарно наказване на трима души от личния състав, написа NOVA.
Д-р Румен Велев,
шефът на АГ „ Шейново ” сподели, че това са старшата акушерка на неонатология, началникът на неонатологичното поделение и дежурният доктор, който е изписал бебетата.

“Допълнително старшата акушерка е освободена от поста, който тя заема, и е намалена в служба ”, изясни той.

В болничното заведение вкарват и промени при изписването. Целта е да има двойна инспекция на номерата на майките и на децата. „ Освен акушерката, която дава бебето, ще се разписва още един чиновник на болничното заведение, най-вероятно дежурна акушерка, в случай че това е отвън работно време, или старша акушерка ”, посочи още доктор Велев.
Майките към този момент ще би трябвало
ръчно да изписват номера на гривничката на бебето в документите. Така ще се подсигурява, че са го видели. „ Винаги човешка неточност е допустимо да се случи, само че с тази смяна – с тези три подписа, считам, че това нещо ще се минимализира ”, сподели шефът на „ Шейново ”.

Медицинският одит е предписал и възстановяване на сигурността, както и на контрола на достъп. Включително – слагане на камери в детското поделение. „ В мястото, където се одобряват бебетата, камери в стаята, където изписваме бебетата. Ще има опция за повече от два месеца опазване на тези записи ”, добави доктор Велев.  
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР