Директорът на Агенцията за разузнаване в Република Северна Македония Еролд

...
Директорът на Агенцията за разузнаване в Република Северна Македония Еролд
Коментари Харесай

Разузнаването на РСМ: Откриването на български сдружения в страната е провокация

Директорът на Агенцията за разузнаване в Република Северна Македония Еролд Муслиу дефинира като провокация откриването на българските сдружения на територията на страната. Същите оценки вършат всички политически водачи в страната, в това число и от държавното управление.

" През последните 10-12 години беше ясно и очевидно желанието на трети страни да забавят процеса по присъединението на Македония, Черна гора и други страни в НАТО, както и в Европейски Съюз. В случая с българските сдружения мога да кажа, че за мен това е провокация, която е в услуга на хибридните стратези, които не се отхвърлят да попречат или да забавят пътя на РСМ за участие в Европейски Съюз. Това няма никакво негативно въздействие върху връзките на Агенцията за разузнаване с двете служби за сигурност и разузнаване в Република България, които са ни съдружници в НАТО. Ние работим дружно, разменяме информация, в това число и за тези, които работят като хибридни играчи. Трябва да напомня, че там имаше изгонени димпломати от страни, които пречеха на преговорния развой сред България и Република Северна Македония ", сподели Муслиу пред локалната телевизия Алсат, представен от БГНЕС.

Той също се включи в нападките против историците, " които се пробват да работят като политици в техните страни ". Според него " те принадлежали на предишното и към момента не са се освободили от идеологическата си матрица от предишното ".

Ръководителят на Агенцията за разузнаване в РСМ обаче призна, че България изрично поддържа участието на страната му в Европейски Съюз.

" По време на целия интервал след подписването на Договора за добросъседство и другарство, в това число и по времето на ветото, всички публични лица от София ясно заявиха, че желаят РСМ да стартира договаряния с Европейски Съюз колкото е допустимо по-бързо. Тук няма никакво подозрение. Ние сега сме съсредоточени върху трети играчи, които желаят да ни попречат по пътя на Европейски Съюз ", сподели още Еролд Муслиу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР