Директни чартърни полети ще тръгнат от Летище Бургас в края

...
Директни чартърни полети ще тръгнат от Летище Бургас в края
Коментари Харесай

Чудесни новини! Скоро летим от Пловдив до Анталия

Директни чартърни полети ще тръгнат от Летище Бургас в края на лятото до турския курорт Анталия. Това разгласи за TravelNews Георги Пасев, маркетинг управител на туроператора " Абакс “, който провежда стратегиите. Те ще бъдат реализирани от българската самолетна компания " European Air Charter “. Първият полет до Анталия ще бъде на 29 август 2022 година

Чартърната стратегия ще продължи до началото на октомври, сподели Пасев. Цените стартират от 967 лева на човек за пакет от 7 нощувки в четиризвезден хотел, all inclusive и самолетните билети. Туроператорът не работи непосредствено с клиенти, а стратегиите му се оферират от туристическите организации в цялата страна.

" До момента туристите от Бургас трябваше да пътуват до Варна или София при самолетни почивки до Турция. Предлагането на директни полети е улеснение за хората от цяла Югоизточна България “, разяснява Георги Пасев. Туроператорът " Абакс “ към този момент предлага най-вече полети до Турция за есенния сезон от всички летища в България.

Компанията ще реализира общо по 7 полета седмично до Анталия от София, Варна, Бургас и Пловдив. Отделно ще има по три полета седмично от София, Пловдив и Варна до курорта Бодрум. По един полет седмично от София и Варна ще има и до курорта Мармарис, заяви Travelnews.

" Абакс “ дружно с " Рапсоди травел “ неотдавна реализираха и първия пряк полет от Пловдив до Хургада в Египет. " Започваме да предлагаме разнообразни стратегии с чартъри от огромните градове като по този метод ще развиваве летищата целогодишно “, уточни Пасев. Според него Летище Пловдив има доста огромен капацитет за развиване. Вторият максимален град става все по-притегателна целогодишна дестинация за туристи от цяла Европа. С положителни пътища аеропортът може да обслужва и подтиква още туризма в Пампорово и Велинград, сподели Георги Пасев.

Осигуряването на шатъл бус до Летище Пловдив си остава огромен проблем. Въпреки разпратените предложения за диалог най-малко до 10-има превозвачи, към този момент е показал интерес единствено притежателят на по този начин наречените " зелени екотаксита “ в Пловдив. До публични диалози, още по-малко до контракт, по този начин и не се е стигнало още, осведомят от аеропорта. В момента летището работи по решаването на два други значими казуса, свързани с прилежащата инфраструктура. Предстои подмяната на уличните лампи на близо 2-километровата права, която стартира от отбивката на Асеновградско шосе и стига до летището.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР