Директната подкрепа на президента Румен Радев към Продължаваме промяната, показана

...
Директната подкрепа на президента Румен Радев към Продължаваме промяната, показана
Коментари Харесай

Нинова: Мълчах, за да не навредя на президента. Подкрепата му за ПП удари БСП

" Директната поддръжка на президента Румен Радев към " Продължаваме промяната ", показана по разнообразни способи, удари Българска социалистическа партия ", сподели тя, представена от Dnes.bg.

" Всички знаем по какъв начин се сътвори президентската партия и по какъв начин тя се опита да разбие коалиция " Българска социалистическа партия за България " и да " накупи " " Екогласност ". Изключително неточно. Резултатите демонстрират, че част от нашите гласове отидоха при тях. Факт е, че всички партии, които подкрепихме президента Радев, загубихме. Мая Манолова я няма даже в Народното събрание. " ИТН " се срина. Всичко това отиде при " Продължаваме промяната ", безапелационна бе тя в изявление по БСТВ.

Нинова описа и за случая, когато президентът Радев е споделил в Народното събрание: " Вие тук всички сте статуквото, а на открито, на площада е смяната ". " Тогава едвам овладях парламентарната група да не излезе на трибуната. Почувстваха се толкоз афектирани, тъй като 4 години тези депутати се биха като лъвове от трибуната против Борисов и модела. И внезапно схващат, че са си нещо общо с Борисов - голяма засегнатост ", уточни тя. 

Нинова съобщи, че е мълчала в акцията за изборите, с цел да не огорчава хората и да не навреди на президента, само че мълчанието й почнало да вреди на Българска социалистическа партия. Тя описа в детайли за обстановката с вътрешната съпротива в партията.

" Премълчах за това, че те обикаляха структурите и агитираха против Българска социалистическа партия. Не споделих това, че цялата тази съпротива в служебния кабинет беше назначена зад тила на Българска социалистическа партия. Ние сме предложили само Янаки Стоилов. Всичко друго законните органи на партията не го знаеха ", разяснява тя.

" Премълчавах, че тази съпротива пет години се хранеше от Бойко Борисов. Знам какви публични поръчки и други облаги са  получавали, с цел да рутят Българска социалистическа партия от вътрешната страна и от самото начало да целят моята оставка, тъй като 2016 година не се подчиних на желанията им да създадем огромна коалиция с ГЕРБ. След като Борисов падна от власт, същите тези хора се приютиха при президента Радев и служебния кабинет - с  назначения, още веднъж с публични поръчки и започнаха същата активност ", уточни Нинова.

По думите й другото обвиняване от вътрешната съпротива към нея е, че " сме си разрешили рецензия към служебния  кабинет и поради това сме изгубили гласове. Това е доста огромен кардинален и политически въпрос, изключително за партия на 130 години с идеология, с стратегия, с цели, каквато е Българската социалистическа партия.

Едва ли не ние би трябвало да мълчим, когато служебният кабинет прави неточности, които опонират на нашите убеждения. Трябва да си мълчим, тъй като това е служебният кабинет на Радев. Но това е кардинален въпрос. Ако си партия с стратегия, с хора зад себе си, твоята задача е да пазиш интереса на тези хора. Служебните министри през днешния ден са министри, на следващия ден няма да ги има, само че левите хора, които представляваш, ще ги има постоянно ", разяснява още водачът на Българска социалистическа партия. 

За партията Нинова изясни, че следва Националният съвет да дефинира дата за привикване на конгрес, който би трябвало да установи оставката ѝ. След това един от заместник-председателите да поеме ръководството на партията и да насрочи директен избор на ръководител. " Има клюки, че на този конгрес така наречен вътрешна съпротива ще се опита да промени Устава и да върне остарелия метод на избор на ръководител - да отнеме от членовете на партията най-демократичното и най-хубавото, което им дадох. Надявам се това да не се случи, тъй като това значи връщането на задкулисието ", предизвести тя.

Другата огромна задача съгласно водача на Българска социалистическа партия е да се направи всичко допустимо до тогава да се сформира постоянно държавно управление.

" Може би е по-важно за какво някои хора желаят да не повеждам договарянията аз. Опасявам се, че в тези договаряния ще има  няколко доста противоречиви въпроса и аз съм спънка за тяхното решение. Те знаят, че до момента в който аз повеждам договарянията за държавно управление, Северна Македония няма да влезе в Европейския съюз, в случай че заличи историята на България. Другата е моята позиция във връзка с джендър идеологията. Не се обръща задоволително внимание на тази тематика, само че аз предизвестявам - идващите месеци ще бъдат тестване по тези две тематики.

От идващото държавно управление ще се изисква доста темперамент и доста българщина, с цел да си запазим фамилията, децата, традициите. Тези хора доста добре знаят, че до момента в който аз съм ръководител и повеждам договарянията, българските деца ще са момче и момиче, и нищо друго. И че ние ще сме майка и татко, а не родител 1 и родител 2 ", съобщи Корнелия Нинова.

" Вече имахме две срещи с господин Петков. Първата среща беше кардинална - заявяване на общото желание да се сформира държавно управление и какво да направи то в идващите дни. Още повече, че ние имаме стратегия за първите 100 дни, единствено ние имаме такава стратегия и те желаеха  да видят на старта какво би трябвало да се направи.

Втората ни среща беше по-работна. Определиха се тематиките, по които ще създадем работни групи от специалисти. Те ще сложат стратегиите на всички партии и ще търсим допирните точки ", показа Нинова, добавяйки, че са избрани 18 работни групи по браншове и договарянията би трябвало да стартират от 23 ноември.

" Така че процесът по сформиране на държавно управление към този момент тече. Заявили сме общата си позиция, че имаме воля да създадем правителств  и да осигурим болшинство, което още в първите дни да одобри бюджета и да задвижи всички ограничения в помощ на хората  и на бизнеса. Да излъчим мощни персони, които да преведат България през рецесиите ", сподели още Корнелия Нинова.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР