Дипломатическите отношения между Русия и САЩ са пред скъсване, заяви

...
Дипломатическите отношения между Русия и САЩ са пред скъсване, заяви
Коментари Харесай

Русия заплашва да скъса дипломатическите отношения със САЩ

Дипломатическите връзки сред Русия и Съединени американски щати са пред разкъсване, съобщи през днешния ден върховен съветски посланик.

По-нататъшното развиване на връзките сред Москва и Вашингтон зависи от американската страна, сподели съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков, представен от Интерфакс.

„ Вчера на американския дипломат беше връчена протестна нота, в която беше маркирано, че протичащото се е сложило връзките на ръба на разрива. Няма нищо повече от казаното там: че въпросът ще върви по тази линия, която изберат Съединени американски щати “, сподели Рябков.

Той добави, че с цел да поддържат връзките си с Русия, Съединени американски щати би трябвало да спрат заканите против Москва, както и доставките на оръжие за Украйна.

„ Те просто би трябвало да спрат своята ескалация, както устно, по този начин и във връзка с снабдяването с оръжие на киевския режим. Трябва да спрат да създават закани против Русия “, сподели той.

Руската реакция следва изявление на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, в което той назова съветския президент Владимир Путин " военнопрестъпник " поради бомбардирането на цивилен обекти в Украйна.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР