Дионтей Уайлдър – Бронзовия бомбардировач нокаутира Луис Ортис и защити

...
Дионтей Уайлдър – Бронзовия бомбардировач нокаутира Луис Ортис и защити
Коментари Харесай

Бронзовия бомбардировач Уайлдър нокаутира Ортис, кубинския Кинг Конг

Дионтей Уайлдър – Бронзовия бомбардировач нокаутира Луис Ортис и отбрани купата си на Световния боксов съвет (WBC) в тежка категория. Труден и зрелищен дуел, единомислещи са специалистите. Американецът прати кубинеца Ортис на пода в седмия рунд и това бе задоволително. Така той стана подобаващ собственик на 20 млн $, а кубинския бежанец, прочут като Кинг Конг, се задоволи със 7 млн $.
Това бе 41-я нокаут в кариерата на Уайлдър, 42-ра победа и нито една загуба (един еднакъв мач).

През цялото време Ортис водеше мача, имаше повече и по-точни удари. Още преди срещата той бе споделил, че си е взел поука от първия дуел сред двамата, когато имаше преимущество от самото начало, само че в последна сметка бе нокаутиран в 10-я рунд.

Това бе 10-та отбрана на купата от Уайлдър. Следващия пердах за пояса е при започване на 2020 година и ще е против Тайсън Фюри.

" Ако отдадеш дължимото на Бог, то той ще ти даде славата. Моят екип свърши невероятна работа да се приготвя, тренирахме доста, публиката ме поддържа и стигнахме до триумфа. Ортис е доста ловък войник, доста е спретнат. Много рисков е и по тази причина няма боксьори, които желаят да се изправят против него. Боксовият му разсъдък е доста висок, по тази причина беше доста тежък мач. Уважение за него, той е необикновен гений. Призовавам всички да му дадат още един късмет, тъй като е един от най-хубавите ". Това бяха думите на Бронзовия бомбардировач след мача.

.
След момент Ортис ще е на пода...

Ортис инкасира втора загуба в своя 35-и професионален конфликт, като Уайлдър е единственият боксьор, който го е побеждавал.

С десетата отбрана на пояса Уайлдър се изравни с легендата Мохамед Али. Единствените боксьори провеждали повече сполучливи отбрани на международните трофеи са Томи Бърнс (11), Виталий Кличко (11), Владимир Кличко (18), Лари Холмс (20) и Джо Луис (25).

Бившият международен първенец и жива легенда в бокса Ленъкс Луис съобщи след срещата: Уайлдър е най-хубавият в тежка категория сега. Няма кой да го победи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР